O NOUA CRIZA? Bancile Chinei, sufocate de restante

Data publicarii: 28-06-2013 | International

Institutiile de credit din China se imprumuta la cele mai mari dobanzi din ultimii sase ani in conditiile in care investitorii se asteapta ca nivelul creditelor neperformante sa creasca agresiv, arata o analiza Bloomberg

Bancile din China se finanteaza la cel mai mare nivel de dobanda din 2007 pana in prezent pe fondul asteptarilor pesimiste in ceea ce priveste nivelul creditelor neperformante. Costul titlurilor emise de cele mai sigure banci chinezesti(cotate cu ratingul AAA de catre agentiile specializate) a crescut cu 56 de puncte de baza in ultima saptamana atingand un nivel record. Atat agentiile de rating internationale cat si institutiile oficiale de presa din China avertizeaza asupra iminentei cresterii creditelor neperformante. Problemele vin din zona intreprinderilor mici si mijlocii.  

 Analistii de la Citi Securities Co arata ca 97% din cele peste 42 de milioane de firme mici si mijlocii din China nu mai au posibilitatea de a contracta credite noi  fapt fapt care le va crea probleme serioase si le-ar putea aduce in situatia de a nu mai putea achita imprumuturile deja contractate.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: