Unde gasesti cel mai ieftin RCA din Romania

Data publicarii: 28-06-2013 | Finante-Banci

Cele mai mici prime de asigurare pentru RCA sunt platite de catre soferii din judetul Timis, potrivit unei analize Capital care utilizeaza datele mai multor portaluri de specialitate.

Diferentele fata de alte zone din tara sunt vizibile indiferent de ce alte criterii sunt luate in calcul. Astfel, comparand doi soferi cu varsta de 31 de ani si experienta in condus de 10 ani care conduc un automobil Dacia Logan cu o capacitate cilindrica de 1,6 litri si o putere de 90 de cai, diferenta dintre Bucuresti si Timisoara este de peste 50 de lei, in medie. In ceea ce priveste varianta cea mai ieftina, diferenta este de aproximativ 30 de lei, adica de la 554 de lei pentru soferul din Bucuresti la doar 525 de lei pe an in cazul soferului din Timisoara. La polul opus se afla judetul Constanta, unde tarifele sunt cele mai mari din tara.

Pentru o asigurare RCA, un constantean care indeplineste conditiile expuse mai sus va plati, in cel mai bun caz, 600 de lei fata de 554 de lei in Bucuresti si 525 de lei in Timisoara, in timp ce pretul mediu ajunge la 780 de lei fata de 736 de lei in Bucuresti si 681 de lei pe an in Timisoara.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: