Statul vrea sa imprumute 2,4 miliarde lei in iulie

Data publicarii: Astazi, 04-07-2013 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor a programat pentru luna iulie emisiuni de titluri de stat de 1,76 mld. lei si respectiv 150 mil. euro, in conditiile in care in aceasta luna ajung la scadenta titluri de 3,78 miliarde de lei. In total, statul ar urma sa imprumute peste 2,4 mld. lei in luna iulie.

Finantele au stabilit pentru aceasta luna o singura emisiune de certificate de trezorerie, cu valoare de 300 mil. lei si ma-tu-ritate de sase luni, si patru opera-tiuni pentru vanzare de obligatiuni cu sca-dente de doi si cinci ani.

Valoarea cumulata a emisiunilor de obli-gatiuni este de 1,46 mld. lei, din care 60 mil. lei reprezinta suma vizata in doua li-citatii suplimentare pentru oferte ne-com-petitive, la care cumpatarorii ac-cep-ta ran-damentul platit la licitatiile derulate cu o zi inainte.

Prima licitatie este programata pen-tru data de 8 iulie, cand Trezoreria vrea sa vanda obligatiuni cu maturitate de cinci ani in valoare de 300 mil. lei, iar pe 9 iulie urmeaza o licitatie suplimentara pentru oferte necom-petitive, cu o valoare indicativa de 30 mil. lei.

Ministerul Finantelor a stabilit pentru luna iulie si o licitatie pentru vanzare de obligatiuni in euro cu scadenta in februarie 2016, prin care vrea sa atraga 150 mil. euro. Aceasta operatiune va avea loc pe 18 iulie.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: