Cea mai mare fuziune din piata asigurarilor se coace la Viena

Data publicarii: 05-07-2013 | Finante-Banci

Actionarul majoritar al Asirom si Omniasig a numit, in ambele companii, oameni noi in posturi-cheie. In raportul oficial, VIG se vede deja lider al pietei din Romania

Doua dintre cele mai mari societati de asigurare din Romania, ambele avandu-i ca actionar majoritar pe austriecii de la Vienna Insurance Group (VIG), ar putea fuziona in viitorul apropiat. Informatia, care se refera la Omniasig si Asirom, circula deja de cateva luni in piata asigurarilor. In urma fuziunii, ar rezulta cea mai mare societate de asigurari din Romania. Pe cale oficiala, informatia e inca negata, VIG mizand, aproape in toate tarile unde este prezenta, pe o strategie multibrand, dupa cum ne spune si Alexander Jedlicka, purtator de cuvant al VIG.

Romania nu e insa nici pe departe ca alte tari din regiune. In fapt, dupa cum arata cifrele oficiale, tara noastra este singura care a dus pierderi VIG si care a mai consemnat si scaderi substantiale ale vanzarilor. Potrivit raportului pe 2012, volumul primelor brute subscrise in tara noastra a scazut cu aproximativ 11% in , la doar 448 de milioane de euro, in timp ce, in regiunea Europei Centrale si de Est, a fost inregistrata o crestere de 15%.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: