Schimbarea legii asigurarilor obligatorii de locuinte creste concurenta pe piata

Data publicarii: 08-07-2013 | Finante-Banci

Ultima modificare a legii privind vanzarea asigurarilor obligatorii de locuinte, in urma careia asiguratorii care nu sunt membri ai PAID (compania autorizata sa vanda politele obligatorii) pot intermedia incheierea acestor contracte, va creste concurenta pe piata in conditiile in care se elimina un avantaj important pe care il detineau pana acum actionarii PAID, considera asiguratorii.

"Companiile membre ale PAID detineau un avantaj concurential in fata celorlati asiguratori inainte de ultimele modificari ale legislatiei, insa nu putem acuza existenta unei piete anticoncurentiale. Membrii PAID aveau un avantaj datorita faptului ca vanzarea de polite obligatorii functiona ca un vehicul de marketing pentru comercializarea politelor facultative", au declarat pentru ZF reprezentantii Asirom.

Asirom, este alaturi de Omniasig si Allianz-Tiriac, unul dintre asiguratorii de talie mare care au decis sa nu participe in calitate de actionari ai PAID la schema de asigurare obligatorie a locuintelor. Acestea nu aveau pana recent dreptul de a intermedia polite obligatorii, ceea ce le dezavantaja in conditiile in care clientii care mergeau sa incheie o polita obligatorie la una dintre companiile membre ale PAID cumparau de obicei si o asigurare facultativa din acelasi loc. Celelalte doua companii nu au raspuns unei solicitari a ZF privind impactul pe care aceasta schimbare legislativa il va avea asupra businessului lor.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: