RBL a redus dobanzile la creditele in lei, cu ipoteca

Data publicarii: 09-07-2013 | Finante-Banci

  • RBL a redus dobanzile la creditele in lei, cu ipoteca
  • RBL acorda credite in lei foarte avantajoase pentru locuinte (renovare, reabilitare, achizitie)

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL), pionierul sistemului de economisire-creditare in Romania, a redus cu cel putin 1% dobanzile la creditele cu ipoteca, pentru domeniul locativ.

In primii cinci ani, dobanda la creditul in lei, cu ipoteca, este fixa de 6,9% sau 8,5% pe an, in functie de valoarea avansului (intre 0% si 40%). Dupa aceasta perioada, clientilor li se asigura o dobanda fixa, foarte avantajoasa, de 4,5% pe an, pentru toata perioada ramasa a creditului in lei (aproximativ 7 - 9 ani).

Acest tip de credit se acorda imediat, fara a fi necesara parcurgerea, in prealabil, a unei perioade de economisire.

Dobanda de 6,9% este valabila pentru creditele in lei cu avans minim de 40%, solicitate pana la data de 30 septembrie 2013, dupa aceasta data dobanda va fi de 7,5% pe an, fixa.

Incepand cu luna martie 2013, RBL a redus dobanda si la creditele fara ipoteca pentru valori imprumutate mai mici sau egale cu 50.000 lei. Astfel, dobanzile la creditele fara ipoteca sunt fixe de 10,9% sau 12,9%, in functie de valoarea avansului. Dupa primii cinci ani, dobanda se reduce automat la 4,5%  si ramane fixa pe toata perioada ramasa de rambursare.

"Creditele oferite de bancile pentru locuinte sunt solutii de finantare alese din ce in ce mai des de romani. In 2013 semnele sunt bune - valoarea creditelor acordate de RBL a crescut cu 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Inregistram cresteri deopotriva la creditele pentru renovare, de obicei fara ipoteca, cat si la cele pentru achizitie sau constructie de locuinte, care au valori mai mari si sunt cu ipoteca.

Nu exista nici o indoiala ca aceste credite acordate de bancile pentru locuinte au multiple avantaje: siguranta, simplitate, costuri totale scazute si transparente. Un argument in acest sens sunt dobanzile fixe de 4,5% pe an la creditele in lei practicate de RBL, care sunt cele mai mici de pe piata romaneasca.”, a spus Aurelia Cionga, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

De exemplu, daca o persoana doreste sa achizitioneze un apartament cu doua camere sau o garsoniera si are nevoie de 150.000 lei cu un avans de 20%, adica 30.000 lei, va plati timp de aproximativ 4 ani si 3 luni o rata lunara de 1.663 lei la o dobanda de 8,5%, fixa. Dupa aceasta perioada, dobanda se reduce automat la 4,5%, fixa, iar rata lunara devine 1.050 lei si va fi achitata timp de aprox. 8 ani. In tot acest timp, clientul nu va fi afectat de variatiile cursului de schimb valutar pentru ca produsul este in lei si va beneficia de primele de la stat conform reglementarilor in vigoare.

Clientii care isi planifica din timp lucrarile de imbunatatire a casei, pot semna acum un contract de economisire-creditare. Dupa ce economisesc in medie 3-5 ani, ei au posibilitatea sa acceseze un credit cu dobanda fixa la lei, de doar 4,5% sau 6% pe an, in functie de produsul ales. In timpul perioadei de economisire, clientul primeste o prima de stat de 25% din suma economisita intr-un an, in limita a 250 euro, plus dobanda oferita de banca de 1,5%  sau 3% pe an.

Creditele acordate de Raiffeisen Banca pentru Locuinte sunt folosite atat pentru cumparare, constructie, renovare, modernizare, extindere locuinte, cat si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Produsele de economisire-creditare sunt produse financiare pe termen mediu si lung si au urmatoarele trei avantaje majore:

  • Randament bun in faza de economisire ce se situeaza peste media pietei bancare; costuri scazute in faza de creditare 
  • Siguranta: produs in lei, fara risc valutar, cu rate fixe de dobanda 
  • Simplitate: rata lunara la credit egala cu suma economisita lunar in prima faza a produsului

 Produsele oferite de RBL sunt vandute in prezent prin cele peste 525 de agentii Raiffeisen Bank.

Informatii despre produsele oferite de Raiffeisen Banca pentru Locuinte se pot obtine la numarul de telefon +4021/ 2 333 000 de luni pana vineri intre orele 08:00 - 22:00 si sambata intre orele 9:00 -17:30, la adresa de mail info@railoc.ro sau la adresele de web www.railoc.ro sau www.rbl.ro.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: