Perchezitii la BCR Asigurari de Viata. Angajati cercetati pentru evaziune fiscala

Data publicarii: 09-07-2013 | Finante-Banci

Procurorii DIICOT fac perchezitii la un noua sedii BCR Asigurari de Viata, dintre care doua din Capitala, conform unor surse apropiate anchetei. Mai multe persoane suspectate de evaziune fiscala vor fi audiate. Prejudiciul se ridica la sase milioane de euro

21 angajati BCR Asigurari de Viata, implicati in  cazul de evaziune cu prejudiciu de 6 mil euro

Un numar de 21 de angajati ai BCR Asigurari de Viata, intre care cinci sefi de sucursale, sunt suspectati de evaziune fiscala in dosarul cu prejudiciu de sase milioane euro produs in sapte luni si au fost ridicati, marti, cand au fost facute perchezitii inclusiv la sediile a noua filiale ale firmei.

Potrivit unor surse din randul anchetatorilor, noua filiale ale BCR Asigurari de Viata au fost perchezitionate, marti, de procurorii DIICOT si de politisti, fiind ridicati, in baza unor mandate de aducere, 21 de functionari, dintre care cinci cu functii de conducere, respectiv un director din Bucuresti si patru directori zonali.

Conform surselor citate, alaturi de cei 21 de functionari ai BCR Asigurari de Viata au fost ridicati si 23 de administratori ai unor societati comerciale.

Un numar de 166 de perchezitii au loc, marti dimineata, in Bucuresti si in 26 de judete, la locuinte si la sediile a 112 firme, precum si la noua sedii ale BCR Asigurari de Viata (doua din Bucuresti, restul in Bihor, Cluj, Constanta, Iasi, Maramures, Sibiu si Vaslui), conform unor surse apropiate anchetei, pentru destructurarea unei grupari specializate in evaziune fiscala, prejudiciul fiind estimat la sase milioane de euro.

Reprezentantii companiei BCR Asigurari de Viata nu au comentat situatia si au anuntat ca va fi emis un comunicat de presa. Compania face parte din Vienna Insurance Group, care mai controleaza in Romania si liderii de piata Omniasig si Asirom. 

Integral in ECONOMICA.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: