Tudor Balta preia conducerea Directoratului companiei de asigurari Exim Romania

Data publicarii: 10-07-2013 | Finante-Banci

Conducerea Directoratului companiei de asigurari - reasigurari Exim Romania (EximAsig Romania), al carei actionar majoritar este EximBank, va fi preluata din aceasta luna de Tudor Balta, dupa incheierea mandatului lui Radu Frincu, precizeaza un comunicat al companiei remis marti AGERPRES.

'Compania isi va pastra obiectivele strategice: de a oferi produse financiare eficiente care sa protejeze patrimoniul companiilor si de a furniza servicii de consultanta care sa permita dezvoltarea unor planuri de protectie financiara adecvate fiecarei companii. Ne dorim ca EximAsig sa continue extinderea portofoliului prin crearea de noi produse, sa-si actualizeze permanent oferta si sa raspunda in acest fel cerintelor actuale ale pietei', a spus Traian Halalai, presedintele EximBank. 

Tudor Balta activeaza de aproape 10 ani in domeniul asigurarilor, fiind membru in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor /CSA/ si, ulterior, vicepresedinte al CSA. 

EximAsig Romania este o societate specializata in asigurarea riscurilor financiare si a altor tipuri de riscuri complementare acestora (bunuri, raspunderi, CARGO, accidente) asociate operatiunilor de export, cat si operatiunilor comerciale interne. Produsele companiei se adreseaza societatilor care activeaza in domeniul constructiilor, productiei de bunuri, transporturilor, prestarilor de servicii, exportatorilor si celor din industria IT. 

Compania a fost infiintata in 2009, ca urmare a recomandarilor Comisiei Europene care interzic sustinerea de catre stat a asigurarii creditelor de export pe termen scurt contra 'riscurilor de piata', si in 2010 a fost autorizata in pentru practicarea asigurarilor de risc financiar (credite si garantii). Ulterior, EximAsig ?i-a extins activitatea prin licentierea pe alte 8 clase de asigurari, fapt care ii permite sa ofere clientilor sai produse cu o acoperire completa. 

In 2012, compania a subscris aproape 2.900 de contracte de asigurare, din care peste 2.600 de contracte aferente claselor de asigurari de credite si garantii, restul apartinand asigurarilor de bunuri, CARGO, raspunderi civile si profesionale, accidente si pierderi financiare. EximAsig a inregistrat anul trecut venituri din prime subscrise de peste 22 milioane de lei, de aproape trei ori mai mari fata de 2011.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: