Cadouri corporatiste care nu obtin efectul scontat

Data publicarii: 12-07-2013 | Lifestyle

Intentia conteaza, dar nu le lipseste calitatea in incercarea de a impresiona?

Obiceiul de a oferi cadouri de afaceri este inca la moda, desi unele cadouri oferite sunt mai degraba ciudate decat binevenite, conform studiilor Regus, furnizorul global de spatii de lucru, care a chestionat mai bine de 26.000 repondenti din peste 90 de tari.

Din rapoarte reiese o crestere a numarului de cadouri corporatiste, cu 71% din companii care ofera cadouri beneficiarilor si clientilor.  (Desi din rapoarte rezulta ca o treime din afaceri nu cheltuiesc la fel de mult pe aceste cadouri, in comparatie cu anii anteriori, iar repondentii dezvaluie ca au primit cele mai ciudate cadouri de afaceri.) 

Categoria de cadouri oferite variaza de la "daca mie imi place, le va placea si lor” la putin neobisnuite si deosebit de ciudate. Studiul Regus dezvaluie faptul ca, in intreaga lume, oamenii primesc intr-adevar din abundenta cadouri bizare.


Primele 5 cele mai ciudate cadouri la nivel global

Primele 5 cele mai ciudate cadouri în Romania

Un cap zbarcit

300 de perechi de pantofi

O pisica moarta

O saltea

Dopuri de urechi in formă de alimente

O statuie dragon din argint

Medicamente impotriva aciditatii

Ceas cu 25 de ore


Saci de nisip

Puzzle 3D


In timp ce romanii care locuiesc in judetele afectate de inundatii ar putea considera ca sacii de nisip sunt destul de utili, este mai putin probabil ca repondentii sa aprecieze un cadou sub forma unui animal de companie decedat. 

La nivel global, cele mai obisnuite si probabil cele mai utile cadouri variaza de la umbrele la bricege si tirbusoane.

Animalele domestice sunt in mod neobisnuit des intalnite, pestele, sarpele si iepurele numarandu-se printre raspunsurile romanilor. Bauturile alcoolice si bomboanele de ciocolata sunt bine cunoscute, dar acestea nu sunt banale in comparatie cu cadourile neobisnuite.

Ramona Iacob, Regus Market Leader declara: "Acceptand ideea ca sunt diferente culturale, exista in mod clar in lista cateva elemente pe care multi dintre noi ar accepta sa le primeasca sub forma de cadou sau le-ar considera acceptabile cu mare greutate. Desi cadourile pot fi o modalitate foarte buna de a-i face pe oamenii de afaceri sa se simta apreciati sau de a stabili o legatura intre companii, cadoul ales poate influenta foarte mult impresia pe care o lasa persoana care ofera cadoul celei care il primeste, ceea ce face obligatorie analizarea de catre companii a gradului de acceptabilitate a oricarui cadou pe care intentioneaza sa il ofere. Cu toate acestea si acestea fiind spuse, tipurile de cadouri pe care le-au primit persoanele respective in domeniul afacerilor dovedesc cu siguranta o imaginatie foarte bogata!”



Ultimele stiri pe BankNews.ro: