Cea mai mare dauna RCA din Romania

Data publicarii: 12-07-2013 | Finante-Banci

Urmasii unui satmarean decedat in 2011 intr-un accident de masina au obtinut in instanta daune morale in valoare totala de 1,7 milioane de euro. Decizia nu este definitiva

Mama, tatal si fratele unui barbat decedat in urma unui accident rutier au obtinut, printr-o decizie a Tribunalului Satu-Mare, daune morale in valoare totala de 1,7 milioane de euro, arata o solutie comunicata revistei Capital de catre instanta satmareana. Decizia nu este definitiva si a fost deja atacata de catre firma de asigurari insa este cea mai importanta dauna inca  valabila in Romania in conditiile in care precedentul record a fost modificat de instantele superioare. Era vorba despre o dauna de 2 milioane de euro pe care avocatii asiguratorilor au reusit sa o reduca la doar 900.000 de euro. Ambele cazuri vizeaza liderul pietei locale de asigurari, Astra. 

Cosmarul asiguratorilor

Daunele morale  pe care sunt obligati sa le plateasca in urma deciziilor instantelor din Romania au devenit un adevarat cosmar pentru asiguratori. In ultimii ani, mai precis dupa majorarea prin lege a sumei maxime ce poate fi primita pentru daune morale din RCA(la 5 milioane de euro), a devenit o practica acordarea de sute de mii si chiar milioane de euro.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: