Piperea despre scandalul clauzelor abuzive: Vom da in judecata si BNR

Data publicarii: 12-07-2013 | Finante-Banci

Biroul de avocatura Piperea si Asociatii va depune, in octombrie, la Tribunalul Bucuresti, prima actiune impotriva unor banci comerciale "din top 3", pentru clauze abuzive in contractele de creditare in franci elvetieni, a declarat, joi, pentru AGERPRES, avocatul Gheorghe Piperea.

"Estimez ca actiunea va fi depusa in octombrie, la Tribunalul Bucuresti, iar termenul ar trebui sa fie undeva in ianuarie sau februarie 2014. Am facut doar o estimare in legatura cu o singura banca. Estimarea ducea catre 1,4 - 1,5 miliarde de euro, prejudiciu cauzat clientilor, din aplicarea clauzelor abuzive. Actiunile pe care le-am facut sunt toate impotriva unor banci din top trei", a precizat Piperea.

Avocatul Piperea a postat, joi, pe pagina sa de Facebook, o informatie potrivit careia, pe 10 iulie, a dat startul "constituirii aliantei procesuale care va da in judecata mai multe banci, inclusiv BNR, pentru evacuarea din contracte a clauzelor abuzive si repararea prejudiciului cauzat de aplicarea acestor clauze".

'Vom ataca inclusiv denominarea in franci elvetieni (CHF) a platilor, lucru care a dus la dublarea ratelor in anii 2009-2013, cand CHF a "sarit" de la 1,7-2,2 lei la 3,7 lei. De data asta vom tinti efecte erga omnes (fara exceptie n.r.), generice. Oricine vrea, poate sa participe. Este un proces class action de tip call-in, adica voluntar (cel pe care il recomanda proiectul directivei privind recursul colectiv in domeniul recuperarii prejudiciilor cauzate consumatorilor)', arata postarea.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: