Afacerile Tradeville se mentin pe un trend ascendent

Data publicarii: 15-07-2013 | Bursa

S.S.I.F. Tradeville S.A., lider in online trading, a obtinut in primul semestru al anului 2013 rezultate economice in crestere, datorita atragerii a noi investitori pe piata de capital.

S.S.I.F. Tradeville S.A. a inregistrat, in primul semestru al anului 2013, o cifra de afaceri de 3,19 milioane lei, consemnand o crestere cu 22% fata de perioada similara a anului anterior. De asemenea, compania a revenit pe profit, rezultatul net preliminat fiind de peste 300.000 lei. "Tradeville a mentinut trendul pozitiv al afacerilor datorita atragerii investitorilor de la intermediarii care si-au incheiat activitatea si a intregirii echipei cu o parte din brokerii acestora si prin cresterea numarului de clienti rezultati din programul educational dezvoltat de Tradeville”, a declarat directorul general Mihaela Biciu.

Numarul conturilor care au efectuat cel putin o tranzactie in primul semestru prin Tradeville a fost de 2.200, in crestere cu 11% fata de acelasi interval din 2012. Compania a deschis in prima parte a anului 755 conturi noi, din care jumatate pe pietele internationale. "Oferim de 5 ani acces la derivate de tip CFD impreuna cu un program educational menit sa faca instrumentele usor de inteles pentru investitori. Comunicam in permanenta faptul ca folosim acelasi model de business ca si pentru Bursa de Valori Bucuresti pentru oferirea pietelor internationale, Tradeville realizand comisioane exclusiv din intermedierea tranzactiilor”, explica Mihaela Biciu.

Tradeville a incheiat anul 2012 pe locul al doilea in clasamentul intermediarilor de la BVB in functie de cifra de afaceri, cu 4,98 milioane lei. In ceea ce priveste rezultatul net, compania nu a iesit din tiparul pietei de brokeraj si a incheiat anul cu o pierdere de 1,9 milioane de lei, cauzata de inchiderea operatiunilor din Bulgaria si de investitiile facute pentru aducerea actiunilor celor mai mari branduri americane la Bursa de Valori Bucuresti si crearea primului ETF romanesc.

Anul trecut Tradeville a lansat noi linii de business cum ar fi cea de market maker la BVB pentru actiuni americane, tranzactionarea in regim OTC a acestor titluri astfel incat sa fie acoperit si intervalul orar 18.30 - 23.00, conectarea la piata canadiana, crearea in parteneriat cu Vanguard Asset Management a primului fond deschis listat, si anume ETF BET Tradeville. De asemenea, Tradeville a continuat investitiile in tehnologie si a dezvoltat pentru Windows 8 o aplicatie de tranzactionare la BVB, dar si versiunile iPad si iPhone pentru tranzactionarea CFD-urilor.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: