Raiffeisen Bank lanseaza a treia editie a Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati

Data publicarii: 15-07-2013 | Finante-Banci

Raiffeisen Bank lanseaza a treia editie a Programului de Granturi "Raiffeisen Comunitati”, un program de finantare a proiectelor locale de dimensiuni mici si medii dedicat comunitatilor in care banca isi desfasoara activitatea. Este un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala, primul de acest gen sustinut de o banca din Romania. Castigatorii vor fi desemnati printr-un proces de votare online.

Scopul principal al acestei initiative este sa sprijine financiar sau prin implicare directa (voluntariat, consultanta etc) ONG-urile, scolile sau spitalele care au proiecte bune si de interes pentru comunitatile lor locale, din care face parte si banca.

Programul foloseste platforma Raiffeisen Comunitati, sectiunea "Program de granturi”- www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/. Aici veti gasi regulamentul de desfasurare a programului - criteriile de eligibilitate, criteriile de selectie, calendarul de desfasurare etc. Domeniile eligibile pentru aceste proiecte sunt: 

  • educatie - financiara si antreprenoriala;
  • sport - ca stil de viata sanatos;
  • protectia mediului - ecologie urbana;
  • sanatate;
  • servicii sociale - facilitarea accesului tinerilor din categoriile dezavantajate la educatie si pe piata fortei de munca.

Prima etapa a concursului de proiecte (15 iulie - 2 august) consta in depunerea scrisorilor de intentie de catre cei care doresc sa dezvolte un program de responsabilitate sociala, fie ca sunt organizatii non-guvernamentale, spitale sau scoli (completand formularul de pe site). Scrisorile de intentie vor fi selectate de catre voluntari Raiffeisen Bank, pe baza criteriilor mentionate in regulamentul concursului. A doua etapa (19 august - 6 septembrie) va consta in detalierea proiectelor ramase in competitie (in urma procesului de selectie a scrisorilor de intentie), prin completarea unui formular online dedicat. Proiectele care trec si de aceasta etapa vor fi afisate pe platforma Raiffeisen Comunitati, iar sustinatorii lor vor fi invitati sa le voteze in ultima etapa a programului (intre 9 si 30 septembrie). 

Castigatorii vor fi desemnati exclusiv pe baza numarului de voturi obtinut. Finantarea pe care o ofera Raiffeisen Bank este de maximum 5.000 euro (echivalent in lei) pentru un proiect, iar bugetul total alocat pentru acest program este de 100.000 de euro (echivalent in lei). 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: