Moody's a retras toate ratingurile Emporiki Bank of Greece

Data publicarii: 16-07-2013 | Finante-Banci

Moody's Investors Service a retras toate ratingurile atribuite Emporiki Bank of Greece si a confirmat calificativul 'Caa2' acordat Emporiki Group Finance plc, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Retragerea ratingului pentru Emporiki Bank of Greece vine in urma finalizarii procesului de preluare de catre Alpha Bank, anuntata pentru prima data in octombrie 2012. Ca rezultat, entitatea legala Emporiki Bank of Greece a fost dizolvata si nu mai exista.

De asemenea, simultan Moody's a confirmat ratingul 'Caa2', cu perspectiva negativa, atribuit datoriilor emise de subsidiara Emporiki Group Finance plc - subsidiara detinuta integral de Alpha Bank

Cu sediul central in Atena, Emporiki Bank of Greece avea active totale de 19,5 miliarde de euro in decembrie 2012. In februarie 2013, Credit Agricole a anuntat finalizarea vanzarii subsidiarei sale din Grecia, Emporiki, catre banca elena Alpha Bank.

Conform acordului, Alpha Bank va prelua Emporiki Bank, la pretul simbolic de un euro. De asemenea, Credit Agricole s-a angajat sa realizeze o recapitalizare prealabila a fostei sale filiale cu 550 de milioane de euro inainte de vanzare si, in plus, va subscrie 150 de milioane de euro obligatiuni convertibile emise de Alpha Bank.

Integral pe InComeMagazine.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: