Moment istoric in SUA. Orasul Detroit si-a declarat falimentul

Data publicarii: 19-07-2013 | International

Detroit devine cel mai mare oras din istoria Statelor Unite ale Americii (SUA) care si-a declarat falimentul, informeaza AP.

Kevin Orr, un expert in acest domeniu, a fost angajat de catre guvernatorul statului Michigan in luna martie a acestui an pentru a salva orasul american. Joi, el a inmanat instantei documentele necesare pentru declararea falimentului.

Se crede ca deficitul bugetului local este de peste 380 de milioane de dolari. Datoria publica este estimata la circa 17 - 20 de miliarde de dolairi.

  Oficialii din Detroit, cel mai mare oras din statul Michigan, analizau luna trecuta posibilitatea de a achita datoriile acumulate prin scoaterea la vanzare a unor opere de arta expuse la unul dintre cele mai prestigioase muzee americane, Detroit Institute of Arts.

  Detroit, odata al patrulea cel mai populat oras din SUA, a pierdut, in perioada 2000 - 2010, circa 250.000 de locuitori. Daca in anii 1950 aici traiau 1,8 milioane de americani, in prezent numarul lor abia daca depaseste 700.000 de persoane.

  Anul trecut, un alt mare oras din SUA isi declara falimentul. Stockton, aflat in statul California, cu o populatie de aproximativ 300.000 de locuitori, devenea la acea data cel mai mare oras american aflat in aceasta situatie.

Sursa: Gandul.info

Ultimele stiri pe BankNews.ro: