Nicio banca nu a facut profit peste 100 mil. euro anul trecut

Data publicarii: 22-07-2013 | Finante-Banci

Nicio banca din sistem nu a reusit sa treaca in 2012 de pragul de 100 de milioane de euro profit net, cea mai profitabila banca a realizand un profit de 98,8 milioane de euro, arata datele transmise de institutiile de credit la Registrul Comertului.

Raiffeisen Bank, a sasea banca din sistem in 2012 dupa active, a reusit sa se claseze pe prima pozitie a celor mai profitabile banci, cu 98,8 mil. euro. Profiturile Bancii Transilvania, de 76,5 mil. euro, au plasat-o pe locul doi. Banca a reusit sa-si consolideze pozitia pe piata fara sa-si compromita profitul, care a urcat cu 40% anul trecut.

Olandezii de la ING Bank au adoptat mai multe masuri dure de restructurare si de selectie a clientilor la inceputul crizei, iar provizionarea timpurile le-a permis ulterior sa-si creasca bilantul si sa se plaseze pe locul al treilea, cu un profit net de 47,2 mil. euro.

Unicredit Tiriac Bank urmeaza indeaproape pe pozitia a patra in top, cu un profit de 46 mil. euro. UniCredit castigat pe parcursul crizei aproape un punct procentual, fiind printre putinii care au raportat cresteri anuale de doua cifre ale soldului creditelor - dinamica sustinuta de segmentul corporate.

De la jumatatea clasamentului in jos, dupa Citibank, care a bifat profituri de 32,7 mil. euro, nicio banca nu a reusit sa treaca de pragul de 10 milioane de euro.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: