Cascada Niagara, iluminata in albastru cu ocaza nasterii copilului regal

Data publicarii: 23-07-2013 | Lifestyle

Simbol al atasamentului Canadei fata de coroana, cascada Niagara si turnul CN din Toronto vor fi iluminate in albastru, in onoarea baietelului nascut de Catherine, sotia printului William, ducesa de Cambridge, la maternitatea St.Mary din Londra, relateaza AFP.

Turnul CN, care domina capitala economica a Canadei cu o inaltime de 553 de metri, va fi iluminat in albastru 'doar pentru aceasta noapte', dupa cum declarase pentru AFP un oficial canadian. 

Cascada Niagara, cunoscuta destinatie turistica situata la frontiera dintre Statele Unite si Canada, va fi de asemenea iluminata in culoarea mentionata, au relatat mass-media locale. 

Al treilea in ordinea succesiunii la coroana britanica, 'bebelusul regal' este 'viitorul suveran al Canadei', a afirmat, intr-un comunicat, primul ministru Stephen Harper, facand urari de 'sanatate si fericire tinerilor parinti'. 

Tara din Commonwealth, Canada este o monarhie parlamentara, condusa in prezent de regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, fiind reprezentata la Ottawa de guvernatorul general David Johnston. 

Sursa: AGERPRES