Romania va gazdui Campionatul Mondial de Sport Electronic

Data publicarii: 24-07-2013 | IT&C

In ultimii 4 ani, tara noastra s-a clasat de fiecare data pe podiumul acestei competitii

Federatia Internationala de Sport Electronic (International eSport Federation) anunta desfasurarea Campionatului Mondial de Sport Electronic la Bucuresti, dupa ce, vreme de patru ani, acesta a avut loc in Coreea de Sud. Evenimentul, organizat impreuna cu Liga Gamerilor Profesionisti (Professional Gamers League - PGL), este sustinut de Romtelecom, in calitate de partener principal. Competitia va avea loc intre 31 octombrie si 4 noiembrie 2013, la Sala Polivalenta.

Liga Gamerilor Profesionisti a fost infiintata in 2002 cu scopul de a sustine si promova dezvoltarea sportului electronic. Romania este membra a Federatiei Internationale de Sport Electronic din anul 2009. De atunci, cu sustinerea ligii, reprezentantii tarii noastre au participat la toate Campionatele Mondiale, plasand Romania an de an intre primele trei din lume, in clasamentele pe natiuni (http://www.ie-sf.com/).

"Dupa o serie de discutii privind posibilitatea de organizare a evenimentului pe alt continent, dar si gradul de accesibilitate pe care il presupune o locatie europeana, am decis ca Bucurestiul sa gazduiasca Campionatul Mondial de Sport Electronic in 2013. In Romania ne bucuram de sprijinul Ligii Gamerilor Profesionisti si al presedintelui acesteia, Silviu Stroie, precum si de sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, prin persoana domnului Ministru Nicolae Banicioiu”, a declarat Won-Suk Oh, secretar general al Federatiei Internationale de Sport Electronic.

Silviu Stroie, presedintele Ligii Gamerilor Profesionisti, este membru in board-ul Federatiei Internationale de Sport Electronic. Pozitia de presedinte al Comisiei Internationale de Arbitri din cadrul federatiei, pe care acesta a obtinut-o la finalul anului trecut, vine ca o confirmare a eforturilor sale si ale ligii, de formare si educare a pietei de gaming din Romania, din ultimii 10 ani. 

"Faptul ca votarea mea in board-ul Federatiei Internationale de Sport Electronic este urmata de numirea Romaniei ca tara gazda a Campionatului Mondial de Sport Electronic nu face decat sa confirme inca o data munca depusa ani de-a randul. Vom continua sa dezvoltam acest domeniu, sa crestem comunitatea de gaming si sa aducem sportul electronic pe aceeasi pozitie cu alte discipline sportive din Romania”, a spus Silviu Stroie.

La eveniment vor participa 270 de persoane din 46 de tari. Competitia masculina are doua discipline - League of Legends, dotat cu premii in valoare de 27.000 de dolari, si Alliance of Variant Arms (A.V.A.), care ofera premii de 18.000 de dolari, iar in competitia feminina vor exista doua discipline - StarCraft 2 si Tekken Tag Tournament 2.

Totodata, in cadrul campionatului va avea loc Adunarea Generala a Federatiei, unde se va vota aderarea noilor membri, precum si un congres international la care se vor intalni cele mai mari companii din industrie, cu prezenta globala, pentru a discuta despre dezvoltarea actuala si viitoare a sportului electronic, la nivel mondial.

Campionatul Mondial de Sport Electronic este sustinut de Romtelecom, Asus, MadCatz, LikeIT, Kingston, Nvidia, precum si de alte companii locale.

Calendarul evenimentelor majore de sport electronic din acest an:

14 - 15 septembrie: DreamHack Bucuresti 2013, Sala Polivalenta

31 octombrie - 4 noiembrie: Campionatul mondial de sport electronic, Sala Polivalenta

Despre PGL

Infiintata in anul 2001, Professional Gamers League (PGL) organizeaza campionatele nationale de jocuri pe calculator, devenite deja o traditie in lumea tinerilor din Romania. De asemenea, de peste 10 ani, PGL organizeaza calificari pentru cele mai importante competitii mondiale in domeniu, care de multe ori sunt asemanate jocurilor olimpice. La aceste competitii participa elita sportului electronic mondial, jucatori care se antreneaza pe parcursul unui an intreg pentru a obtine un loc pe podiumul DreamHack, World Cyber Games, International eSport Federation, ESWC.

Despre Romtelecom si Dolce Sport

Cu o expertiza de peste 80 de ani pe piata romaneasca de telecomunicatii, Romtelecom este unul dintre cei mai reprezentativi operatori la acest moment. La finalul anului 2012, Romtelecom a raportat peste 4,7 milioane de abonamente in portofoliu, pentru servicii de televiziune, internet in banda larga si voce, precum si solutii complexe de business ICT. Dolce Sport, televiziunea de sport a Romtelecom, este prezenta pe piata din 2010 si si-a obisnuit clientii cu un continut de calitate si exclusiv, transmis si pe canalele Dolce Sport 2 (cu emisie permanenta), 3 si 4 (cu emisie temporara). Dolce Sport este prezent si online, pe http://dolce-sport.ro si pe https://www.facebook.com/dolcesport. 

Despre Federatia Internationala de Sport Electronic 

Federatia Internationala de Sport Electronic (International eSport Federation - IeSF) este o organizatie globala fondata in anul 2008, ce are ca scop promovarea jocurilor electronice in elita sportului mondial, dincolo de barierele legate de limba, rasa sau cultura. Inca de la infiintarea federatiei, aceasta a urmarit afilierea la Sport Accord, asociatia federatiilor spotive din lume. In momentul de fata, in organizatie sunt membre 42 de tari.