Volksbank sprijina proiectul O zi de lectura in parc

Data publicarii: 24-07-2013 | Finante-Banci

Sambata, 27 iulie, parintii, alaturi de cei mici, sunt invitati la o zi de lectura in parcul Herastrau, in zona Roata Mare. Evenimentul se va desfasura intre orele 10:00 si 19:00. 

Astfel, spatiul verde din fata Rotii se va transforma intr-o biblioteca in aer liber, iar parintii vor gasi aici carti Disney pe care le pot citi celor mici, pe pajistea din parc.

Din program mai fac parte ateliere de educatie prin teatru (10:00-13:00) si piesa de teatru pentru copii "Muzicantii din Bremen" (17:00-18:00). 

Organizatorul evenimentului este Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, ONG care sustine educatia timpurie si lectura ca mijloc de relationare intre parinti si copii, care organizeaza si Targul de Carte pentru copii MiniLibri. 

"Ne dorim sa umplem o pajiste de oameni, familii, care stau si citesc. Nu e un eveniment comercial, nu vindem nimic, ba chiar daruim limonade reci celor care citesc” spune Carmen Lica, Director Executiv Centrul Step by Step.

"La Volksbank incurajam lectura ce innobileaza sufletul si mintea! Initiativa a pornit dintr-o necesitate actuala: aceea de a starni entuziasmul si motivatia pentru lectura, de a provoca imaginatia si de a-i ajuta pe cei mici - prescolari si scolari - sa-si dezvolte de mici sisteme de valori si sa stie ce e binele si raul”, declara Alexandra Frunza - Sef Departament de Comunicare si PR din cadrul Volksbank Romania.

La Volksbank, credem ca educatia este un domeniu in care jucatorii privati - de la familii, pana la companii - ar trebui sa se implice, complementar politicilor publice. Astfel, una din principalele axe sprijinite prin politica de CSR a Volksbank este educatia, pentru ca doar prin investitii in educatie se poate dezvolta o viitoare generatie de consumatori informati si responsabili.