ASUS si Google anunta noua tableta Nexus 7

Data publicarii: 26-07-2013 | IT&C

ASUS si Google au anuntat noul Nexus 7, o tableta de 7 inci cu Android, avand un ecran foarte clar si incarcare wireless integrata, ce elimina nevoia alimentarii prin cablu. Construit pentru a oferi tot ce-i mai bun de la Google, intr-un format incredibil de subtire, ce se potriveste perfect in palma, noul Nexus 7 continua relatia de succes dintre ASUS si Google, ce a inceput in 2012 odata cu prima tableta Nexus 7.

"Dupa succesul primului Nexus 7, suntem foarte fericiti sa continuam parteneriatul cu Google cu acest nou model", a declarat Jonney Shih, Presedintele ASUS. "Noul Nexus 7 ofera utilizatorilor cea mai recenta tehnologie mobila, stabilind un nou standard pentru tablete."

"Impreuna cu ASUS, am luat ceea ce am iubit la Nexus 7 si l-am facut chiar mai bun” a spus Sundar Pichai, Vicepresedinte Senior la Google pentru Android, Chrome si Apps. "Acum este mai subtire, mai usor si mai rapid, avand cea mai mare rezolutie din lume pentru o tableta de 7 inci. Indiferent daca stai acasa, intr-o cafenea sau in aeroport, noul Nexus 7 este puternic, portabil, fiind construit sa faca ceea ce conteaza pentru tine."

Claritate fara rival, portabilitate excelenta

Avand un ecran FullHD de 7 inci cu o densitate uimitoare de 323 pixeli-per-inci (peste 2.3 milioane de pixeli), noul Nexus 7 reda aplicatiile, jocurile, cartile si filmele la un nivel de calitate a imaginii fara precedent. Tehnologia ASUS TruVivid imbunatateste claritatea culorilor si luminozitatea, in timp ce ecranul IPS ofera unghiuri de vizualizare largi de 178 de grade. Sticla Corning Glass, rezistenta la zgarieturi, impreuna cu exteriorul aderent, placut la atingere, garanteaza ca noul Nexus 7 este un produs robust, in ciuda grosimii de 8.65mm si a greutatii de doar 290 de grame. Nexus 7 este mai portabil decat o carte de buzunar.

Noul Nexus 7 este motorizat de procesorul Qualcomm Snapdragon S4 Pro quad-core cu 2GB RAM pentru performante incredibile si jocuri mobile captivante. Eficienta energetica este ridicata, autonomia tabletei atingand 10 ore. Filmele si jocurile se aud uimitor gratie tehnologiei audio Cingo de la Fraunhofer, creatorii formatului MP3 (vezi www.fraunhofer-cingo.com pentru mai multe detalii).

Avand camere video de inalta calitate, atat frontal cat si pe spate, noul Nexus 7 este ideal pentru comunicarea video prin Google Hangouts si poate captura fotografii clare, filme si imagini panoramice Photo Spheres la 360 de grade, ce pot fi partajate instant in reteaua Google+. Noul Nexus 7 dispune de Wi-Fi dual-band si optional, de 4G LTE pentru streaming HD fluid, navigare web si descarcari rapide ale fisierelor online. 

Primul dispozitiv cu Android Jelly Bean 4.3

Noul Nexus 7 este prima tableta livrata cu Android 4.3, cea mai recenta versiune a celui mai popular sistem de operare mobil din lume. Tabletele sunt perfecte pentru a fi utilizate in comun de mai multe persoane, iar Android 4.3 introduce profile restrictionate ce le permite parintilor, de exemplu, sa limiteze accesul copiilor la continut inadecvat. De altfel, centrele comerciale pot utiliza tabletele pentru prezentarea produselor sau ca puncte din sistemul de vanzare. 

Android 4.3 suporta, de asemenea, tehnologia Bluetooth Smart, ce deschide calea aplicatiilor mobile ce se conecteaza la dispozitive noi, cum ar fi senzorii de fitness. Nexus 7 vine preincarcat cu aplicatii Google precum: Chrome, Maps, YouTube, Hangouts si Google Now ce sunt concepute pentru mediul cloud, deci totul va functiona perfect pe mai multe dispozitive. Google Play este cel mai simplu mod de a va bucura de o gama variata de continut, fara fire, fara batai de cap, doar divertisment pur. Mai mult, poate fi accesata cea mai mare colectie de carti electronice, se pot asculta milioane de melodii si urmari mii de filme si emisiuni TV, toate disponibile instant. Cu un portofoliu in continua expansiune, oferta de aplicatii pentru tablete va satisface pe toata lumea. 

Disponibilitate si preturi

Noile modele Nexus 7 vor ajunge pe piata romaneasca incepand din luna septembrie. Nexus 7 cu 16GB si Wi-Fi va costa aproximativ 1199 lei (TVA inclusiv), iar Nexus 7 cu 32GB, Wi-Fi si LTE va costa aproximativ 1749 lei (TVA inclusiv). Preturile depind de evolutia cursului valutar.

Specificatii Nexus 7 (2013)

  • Android 4.3 Jelly Bean
  • Ecran 7 inci, Rezolutie 1920 x 1200 Full HD, multi-touch (323ppi)
  • Tehnologie ASUS TruVivid 
  • Procesor Qualcomm Snapdragon S4 Pro 
  • Spatiu stocare pana la 32GB 
  • Dual-band Wi-Fi si 4G LTE optional
  • Dimensiuni 114 x 200 x 8.65mm
  • Greutate 290g (Wi-Fi) / 299g (LTE)

Specificatiile complete sunt disponibile la asus.com/Tablets_Mobile/Nexus_7_2013.