E ursul brun in pericol?

Data publicarii: 31-07-2013 | Mediu

Aceasta nu este "o campanie" de constientizare. Este o grupare de notite ale cuiva care s-a interesat de situatia faunei noastre, dupa gasirea unor fotografii cu animale ucise in masa si a unui anunt de invitatie la vanatoare de urs brun in Romania, precum si in urma primirii unui mesaj plin de insulte din partea unor organizatori de vanatoare carora le-am spus (cu naivitate) ca-i rog sa nu ucida ursii. La sugestia unui binevoitor jurnalist, am modificat titlul "Salvati ursul brun" (pe motiv ca neavand eu personal date verificabile despre vreun pericol real in care s-ar afla acesta, ar fi stupid sa invit la a-l salva), am inlocuit titlul cu o intrebare: "E-n pericol ursul brun?" si fiecare este invitat sa se intereseze, doar sa se intereseze de ce se intampla.

Stiati ca in Romania se afla aproximativ 40% din numarul de exemplare de urs brun din Europa? Specia a disparut din majoritatea celorlalte state, iar vanatorii si braconierii straini vin cu entuziasm la noi, profitand de legislatia noastra slaba si de coruptie, dupa cum s-a exprimat spre exemplu domnul George Richmond Elliott de la Hunting and Sporting Scotland Ltd, agasat de mesajul meu "Please don't kill our bears!", la care mi-a raspuns: "Yes, we will kill all your bears, all yourbirds from the Danube Delta, all your capercailles, all your wild boars and allyour red deers. You are a cheap country, with cheap rulers, corruptpoliticians, and this is what you deserve"

Cu toate ca acest om cu identitate incerta pare sa provoace intentionat aversiune, revolta noastra este inutila atata timp cat se manifesta prin victimizare si injuraturi la adresa uneia din cine stie cate firme de acest tip. Trageti aer in piept, simtiti energia supararii, si lasati-o sa va indrume la dezbaterile, protestele si campaniile de advocacy, tinand cont ca amenzile sunt simple bilete de intrare pentru bogatani si poate ca inchisoarea ar fi o masura mai eficienta impotriva braconajului. Pana acolo insa, sunt multi alti pasi de facut, la nivel legislativ.

Integral in ClickRomania.uk.co

Ultimele stiri pe BankNews.ro: