FMI: Reducerea TVA la paine este o masura temporara

Data publicarii: 31-07-2013 | Economie

Reducerea TVA la paine este o masura temporara, iar dupa o perioada se va face o evaluare daca evaziunea fiscala s-a redus, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa la Banca Nationala a Romaniei /BNR/, seful Misiunii Fondului Monetar International /FMI/, Andrea Schaechter.

'A fost o decizie a Guvernului ca parte a rectificarii bugetare. Obiectivul Guvernului este a reduce evaziunea fiscala. Este o masura temporara, dupa o perioada se va face o evaluare daca s-a redus evaziunea fiscala', a spus Schaechter, care a adaugat ca, daca datele arata ca evaziunea fiscala nu s-a redus, s-ar putea reveni asupra reducerii TVA. 

Oficialul FMI a spus ca masura trebuie evaluata cu atentie, inclusiv de Agentia Nationala de Administrare Fiscala /ANAF/, de indata ce datele existente vor permite efectuarea unei evaluari. 

Ordonanta care vizeaza reducerea TVA pentru paine a fost adoptata in sedinta de marti a Guvernului. Masura vizeaza implementarea unei cote reduse a TVA de 9% pentru livrarea de paine, grau si faina si urmareste combaterea fraudei fiscale in domeniului comertului cu paine, cota redusa aplicandu-se pe tot lantul de productie si distributie.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: