Statul vrea sa imprumute 2 miliarde de lei in august

Data publicarii: 01-08-2013 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor a programat licitatii pentru vanzarea de titluri de stat in valoare de 1,98 miliarde de lei in august, cand ajung la scadenta titluri de 700 milioane de lei si 447 milioane de euro. Finantele au imprumutat in luna iulie 1,75 miliarde de lei si 337 milioane de euro, peste sumele programate initial.

Prima operatiune din luna august a fost planificata luni, 5 august, cand statul vrea sa atraga 300 milioane de lei, prin titluri cu scadenta la un an, aceasta fiind singura emisiune de certificate de trezorerie. Urmatoarele licitatii vor fi organizate pentru obligatiuni cu scadenta cuprinsa intre 3 si 10 ani, cu valori indicative intre 300 si 500 milioane de lei.

De asemenea, administratorii datoriei publice au planificat si doua licitatii suplimentare pentru oferte necompetitive, cu valori indicative de 30 milioane de lei, pentru obligatiuni pe cinci ani, si 50 milioane de lei, pentru titluri pe 3 ani. Unii dealeri se asteapta ca randamentele titlurilor in lei sa scada in urmatoarea perioada, pe fondul unor conditii de lichiditate favorabile. Ministerul Finantelor a imprumutat de la inceputul anului de pe piata interna 28,6 miliarde de lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe, de 1,4 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: