Incepeti un week-end de neuitat la Sarbatoarea Culturala Campina-Brebu

Data publicarii: 02-08-2013 | Turism

Vineri, 2 august 2013, in Campina va avea loc "Sarbatoarea Culturala Campina-Brebu”, eveniment care are ca scop revitalizarea valorilor culturale ale zonei, prin abordarea trecutului acestora, a istoriei si traditiei locului. Evenimentul este finantat din fonduri europene si isi propune sa atraga cat mai multi turisti intr-o zona cu potential natural, istoric, cultural si arhitectural foarte mare dar si bogata in traditii, foarte pitoresca, inca nedescoperita cu adevarat.

Evenimentul va incepe la ora 16:00, in Campina -  Parcarea Complexului Comercial FIBEC. Pentru readucerea in prezent a atmosferei boeme de final de secol XIX, respectiv inceput de secol XX, se va parcurge un traseu cultural si vor fi aduse in atentia tinerilor, personalitatile culturale ale zonei - B.P. Hasdeu, Nicolae Grigorescu etc.

Turistii sunt invitati cu mic, cu mare sa participe la programul pregatit de organizatori ce va include si un tur imaginar al obiectivelor turistice din zona. Circuitul Cultural Campina-Brebu cuprinde obiective prin intermediul carora se faciliteaza  incursiunea in trecutul culturii autohtone, Castelul "Iulia Hasdeu”, Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu” si Schitul "Sfantul Nicolae”, toate din localitatea Campina, dar si Casa Domneasca din localitatea Brebu.

Spre seara va avea loc un concert ce va avea ca invitati pe Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago, precum si ansambluri populare din zona. Organizatorii au pregatit pentru cei prezenti la eveniment multe concursuri, surprize si un superb foc de artificii. 

"Sarbatoarea Culturala Campina-Brebu” are ca obiectiv promovarea si popularizarea unei zone cu potential turistic deosebit, zona de care trebuie sa ne bucuram cu totii si reprezinta un eveniment al traditiilor si valorilor locale, ce exploateaza potentialul turistic ridicat al zonei, promovand turismul romanesc si cultura autohtona.

Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco Natura, iar proiectul este finantat prin Regio - Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 - Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.