NEPI va cumpara proiectul Mega Mall din Bucuresti

Data publicarii: 02-08-2013 | Bursa

Fondul de investitii sud-african NEPI a anuntat vineri ca va achizitiona proiectul Mega Mall, care prevede dezvoltarea unui centru comercial pe terenul fostei fabrici Electroaparataj, din estul Bucurestiului, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti /BVB/.

'NEPI a incheiat prin intermediul subsidiarelor sale, NE Property Cooperatief U.A. si NEPIOM Limited, un acord-cadru cu Real Holding Lithium Kft., o companie din Ungaria, si Real4You Holding GmbH, compania austriaca ce detine Real Holding Lithium Kft. ('Real4You'). Conform acordului-cadru, partile sunt obligate sa desfasoare anumite operatiuni si sa incheie diverse contracte in mod individual, pentru ca NEPI sa achizitioneze 70% din ELJ Vatra SRL, o societate cu raspundere limitata, care a fost infiintata si functioneaza conform legislatiei din Romania', se arata intr-o raportare a NEPI transmisa BVB. 

Acordul-cadru este supus unei serii de conditii precedente care trebuie indeplinite sau anulate pana la sfarsitul lunii august 2013, incluzand si dreptul NEPI de a-si indeplini obligatiile de plata, integral sau partial, prin intermediul unui plasament la vanzator. 

Real4You este un dezvoltator imobiliar austriac, avand investitii in mai multe tari din Europa Centrala. ELJ Vatra SRL detine locatia pentru dezvoltarea Mega Mall. 

'Site-ul este format din 5,1 hectare, fiind locatia fostei fabrici Electroaparataj, are o buna vizibilitate si acces la transportul public, este situat intr-o zona dens populata din partea de est a Bucurestiului, aflandu-se in vecinatatea stadionului national de fotbal', se spune in comunicatul NEPI. 

Autorizatia de constructie permite dezvoltarea unui centru comercial de pana la 70.000 de metri patrati - suprafata utila totala, iar intentia partilor conform acordului-cadru este de a dezvolta un centru comercial dominant pe acest site, deschiderea fiind planificata la jumatatea anului 2015. Au fost primite angajamente din partea chiriasilor pentru aproximativ 30% din suprafata utila totala.

Sursa: AGERPRES