Expertii din mediul privat au inceput evaluarea proiectelor POS CCE

Data publicarii: 05-08-2013 | Finante-Banci

Expertii pusi la dispozitia Autoritatii de Management a Programului Operational Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) au inceput sa evalueze proiectele si sa verifice cererile de rambursare depuse de beneficiari.

"Prin intermediul unui proiect al Ministerului Fondurilor Europene, am pus la dispozitia Autoritatii de Management si a Organismelor Intermediare POS CCE aproximativ 150 de experti din mediul privat, care vor evalua cele aproape 4.700 de proiecte depuse in trecut, unele in urma cu peste doi ani. De exemplu, pe Axa 1 POS CCE, destinata finantarii IMM-urilor, sunt aproximativ 2.700 de proiecte peste care s-a asternut praful. Am solicitat ca evaluarea proiectelor depuse si semnarea cererilor de finantare eligibile sa fie finalizate in cel mai scurt timp posibil. In acelasi timp, alti experti vor verifica cererile de rambursare depuse de beneficiarii POS CCE. Obiectivul nostru este ca implementarea proiectelor sa inceapa cat mai repede, iar sumele datorate beneficiarilor sa fie achitate rapid pentru ca banii europeni sa intre in economie si sa sutina evolutia acesteia”, a declarat Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Ministerul Fondurilor Europene deruleaza un proiect finantat din fonduri europene contractate prin intermediul Programului Operational Asistenta Tehnica pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management si a Organismelor Intermediare experti pentru evaluarea proiectelor, pentru verificarea cererilor de rambursare, dar si pentru verificarea contractelor de achizitii publice incheiate in cadrul proiectelor finantate din fonduri comunitare. De asemenea, prin acest proiect sunt contractate si servicii juridice.

Prin intermediul proiectului mentionat, Ministerul Fondurilor Europene a pus la dispozitia Autoritatii de Management si a Organismelor Intermediare POS CCE un numar de aproximativ 250 de experti.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: