Raluca Tintoiu, numita Director General al ING Pensii SAFPAP

Data publicarii: 05-08-2013 | Finante-Banci

Raluca Tintoiu a fost desemnata Director General al ING Pensii SAFPAP, mandatul acesteia fiind supus aprobarii Autoritatii de Supraveghere Financiara.  

In cei peste 14 ani de cariera in domeniul financiar, Raluca Tintoiu (37 ani) a ocupat pozitii de conducere in cadrul grupurilor ING si UniCredit. Astfel, in intervalul 2010 - 2012 a ocupat functia de CEO al UniCredit CAIB Romania, iar de la inceputul anului 2013 a condus departamentul de Corporate Finance Advisory din cadrul Unicredit Tiriac Bank. Anterior, a ocupat pozitii executive si manageriale in divizia de corporate si investment banking a ING in Romania si la Londra unde, in perioada 2006 - 2008, a fost Vice-presedinte pe zona de Corporate Finance. Detine o indelungata experienta in piete de capital (emisiuni de actiuni si obligatiuni), consultanta financiara pentru fuziuni si achizitii si finantari structurate, cu un palmares de tranzactii coordonate de peste 3 miliarde de euro. 

In perioada 1994 - 1998, Raluca Tintoiu a urmat cursurile Facultatii de Relatii Economice Internationale (ASE Bucuresti), studii completate de numeroase certificari care atesta expertiza sa in domeniile fuziuni si achizitii, contabilitate, tehnici de evaluare sau analiza financiara.

"Cred cu tarie in rolul important si benefic pe care sistemul de pensii administrate privat il are in demersul romanilor de a-si construi un viitor mai bun si, totodata, in componenta profund sociala pe care o are activitatea oricarui administrator privat de pensii. Ma bucur, de aceea, sa revin in cadrul Grupului ING pentru a ma alatura echipei de profesionisti a ING Pensii si a contribui impreuna la cresterea in continuare a beneficiilor pentru cei 1,75 milioane de participanti actuali, dar si a celor viitori. In acelasi timp, imi propun sa contribui cu experienta mea la continuarea demersurilor initiate de ING pentru crearea unei imagini mai clare a sistemului de pensii administrate privat in randul publicului si, totodata, la responsabilizarea romanilor fata de propriul viitor financiar”, a declarat Raluca Tintoiu.  

Raluca Tintoiu ii urmeaza in functie lui Marius Popescu, care a fost desemnat anterior CEO al ING Asigurari de Viata.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: