Profitul Credit Agricole a crescut la 700 milioane euro in trimestrul doi

Data publicarii: 06-08-2013 | Finante-Banci

Credit Aricole, a treia banca din Franta dupa valoarea de piata, prezenta si in Romania, a anuntat un profit net de 696 milioane euro pentru trimestrul al doilea, fata de 56 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, dupa vanzarea operatinilor din Grecia, care provocau pierderi.

Media estimarilor analistilor contactati de Bloomberg indica un castig de 481,6 milioane euro.

Credit Agricole a revenit pe profit dupa ce a vandut, anul trecut, banca elena Emporiki, care a provocat in trimestrul al doilea din 2012 pierderi de 370 milioane euro.

Banca franceza si-a vandut de asemenea diviziile de brokeraj si a luat masuri pentru cresterea profitului la banca de investitii si servicii destinate companiilor.

Rezultatele reflecta "o situatie satisfacatoare" pentru Credit Agricole, insa mediul economic este in continuare fragil, a declarat directorul general al bancii, Jean-Paul Chifflet, care a reiterat ca grupul va inregistra un profit semnificativ in acest an.

Credit Agricole a publicat din greseala rezultatele pe site cu cateva ore inainte de termenul programat, din cauza unei erori tehnice, insa efectul a fost nesemnificativ deoarece documentele au aparut dupa inchiderea sedintei de tranzactionare pe bursa de la Paris.

Actiunile Credit Agricole au crescut cu 29% in acest an, banca avand o valoare de piata de 19,6 miliarde euro. Principalii concurenti din Franta, BNP Paribas si Societe Generale, au inregistrat pe bursa cresteri de 16%, respectiv 21%.

Integral in Economica.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: