Relaxare, traditie si muzica buna la Ziua Lacului Rosu!

Data publicarii: 07-08-2013 | Turism

Daca doriti sa lasati pentru un week-end zgomotul si stresul de la oras, va asteptam sambata, 10 august 2013, langa Debarcader, ora 16:00 la evenimentul "Ziua Lacului Rosu” - un adevarat Eden creat de natura pentru recreere si odihna.

Situat in partea de est a Transilvaniei, in Carpatii Orientali, in judetul Harghita, Lacul Rosu reprezinta un loc magic de intalnire al Transilvaniei cu Moldova, un paradis natural in care orice turist se poate refugia, un loc a carui priveliste iti taie rasuflarea prin unicitatea aspecutului sau: o padure scufundata, peste tot putand fi vazute inca vechile trunchiuri de copaci iesind din apa.

Evenimentul are ca obiectiv dezvoltarea si consolidarea la nivel national a turismului intern prin promovarea cu impact national a Lacului Rosu precum si valorificarea resurselor naturale din jurul acestuia.

Finantat din fonduri europene, evenimentul isi propune sa abordeze trecutul si istoria locului - cernute prin sita prezentului. Vor fi aduse in prim plan personaje si personalitati din vremuri stravechi, mijloace de transport ale acelor vremuri, barci stravechi, focuri de artificii, batai cu flori, jocuri interactive pentru copii si adulti pe apa lacului etc. 

Turistii de week-end care aleg sa viziteze Lacul Rosu vor avea parte de multe surprize, jocuri si concursuri si vor avea posibilitatea sa descopere legendele, traditiile si obiceiurile din zona lacului, chiar de la oamenii locului.

Incepand cu ora 16:00, spectatorii vor fredona melodii de suflet alaturi de artistii preferati  - Iris, Vali Craciunescu, Blue Sound Chicago etc. iar ansamblurile locale vor oferi momente unice prezentand publicului traditiile, legendele si obiceiurile zonei.

Lacul Rosu reprezinta cel mai mare lac de baraj natural si de munte din Romania care s-a format prin deplasarea masei argiloase depuse cu ocazia ultimei ere glaciale pe versantul nord-vestic al muntelui Ghilcos, iar dupa obturarea vaii, padurea de brazi a fost inundata si arborii s-au pietrificat, oferind o particularitate rara intregii zone. 

Acesta are venerabila varsta de 174 de ani iar frumusetea sa iesita din comun, a fost sursa de inspiratie pentru multi artisti, peisajul fiind imortalizat in numeroase opere de arta, fotografii si pelicule de certa valoare artistica. 

Imprejurimile lacului au un microclimat placut, fiind asezat intr-o mica depresiune montana cu o clima subalpina, benefica pentru tratarea starilor de convalescenta, extenuare fizica si psihica, insomnii si neurastenii.

Organizatorul evenimentului este Asociatia Eco Hangu, iar proiectul este finantat prin Regio - Program Operational Regional 2007-2013, axa prioritara 5 - Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, 53 - Promovarea potentialului turistic si crearea infrastructurii necesare in scopul cresterii atractivitatii Romaniei ca destinatie turistica.

Va asteptam sa petreceti un week-end relaxant intr-un loc a carui priveliste iti taie rasuflarea prin unicitatea aspecutului sau!


Ultimele stiri pe BankNews.ro: