Cea mai extinsa analiza a preturilor la locuinte de pana acum

Data publicarii: Astazi, 07-08-2013 | Imobiliare

Pe fondul accentuarii crizei finantarii in sectorul bancar din Romania si a cresterii semnificative a creditelor neperformante, piata imobiliara si-a continuat trendul descendent, insa mai atenuat decat in perioada 2009 - 2010, se arata in cel mai recent studiu realizat de compania de evaluare Darian.

Daca in ultimii 5 ani preturile apartamentelor vechi au inregistrat la nivel national scaderi de aproximativ 41% - cu diminuari ale valorilor si de 25% pe an in perioada de inceput a crizei - in ultimul an scaderea a fost de doar 2%, arata evolutia indicelui Darian, singurul care se bazeaza pe preturile de tranzactionare si nu pe pretul cerut de cumparatori.

Pe primul loc in clasamentul preturilor la apartamentele vechi se situeaza si de aceasta data Capitala, cu o medie de 959 eur/mp, urmata indeaproape de Cluj-Napoca cu 956 eur/mp, pe locul trei situandu-se Timisoara cu 865 eur/mp. Comparativ cu perioada de inceput a crizei, preturile apartamentelor vechi au scazut in Bucuresti cu aproximativ 60%, scaderea moderandu-se in ultimele 12 luni, aceasta fiind de aproximativ 1%.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: