Bonus-hunter sau cum sa faci bani cu cardurile prietenilor

Data publicarii: 07-11-2006
Convingi cativa amici sa isi faca un card (costa 5 RON emiterea, chiar daca taxa o suporti tu), le iei pentru o saptamana-doua imprumut, timp in care faci circa 400 RON profit, dupa care le returnezi cardurile, scrie Dan Popa in cotidianul Gandul. In functie de cati amici poti sa convingi sa iti dea cardul, cu atat va creste profitul tau. Aceasta e ultima gaselnita in materie de "facut bani cu cardul", cum spun adolescentii care se ocupa de acest tip de afacere, cunoscuta ca "bonus - hunter". "Vanatorii de bonusuri" sunt cei care intra pe diverse site-uri de pariuri, cazinouri online, unde pentru fiecare persoana noua pe care o aduci, primesti un bonus de 50 de dolari."I-am dat si eu cardul si m-am uitat apoi pe extrasul de cont si am vazut ca a depus bani pe el, a cumparat nu stiu ce de pe anumite site-uri si tot ii intrau bani pe el in perioada asta. El zice ca a facut cam 3 - 4 milioane de lei la un card si ca in cateva luni a pus deoparte vreo 150 milioane", explica amicul unui vanator de bonusuri.

Procedura e simpla, spun cei care se ocupa de vanatoarea de bonusuri. "De exemplu, la unele site-uri de poker, daca aduc un jucator nou, primesc 50 de dolari, iar jucatorul nou trebuie sa joace 1.000 de maini si primeste la randul lui un bonus de 50 de dolari. Astea sunt de poker. Dar sunt si alte site-uri, nu numai de poker. Ai nevoie de mai multe carduri, pentru ca proprietarii site-urilor fac mai multe verificari, ca sa nu poata aceeasi persoana sa isi faca mai multe conturi.

De regula, ti se cer copii dupa buletin, card, confirmari telefonice...", spune PlayerBoy - pseudonimul unui bucurestean care a facut bani frumosi de pe urma bonusurilor. El spune ca investitia e minima, iar profiturile sunt mai mult decat consistente. "La Titanpoker ti se dau 50 de dolari, iar ca o prima masura de verificare trebuie sa dai un telefon la un numar international. Dar nu te costa mai mult de 50 de centi, e vorba de 20-30 de secunde de convorbire. Ca sa poti retrage bonusul, e nevoie sa acumulezi 4.000 de action points, ceea ce presupune sa joci cam o luna, cu o medie de doua ore pe zi.

La Partypoker, ti se dau tot 50 de dolari, dar acolo te suna ei ca sa te verifice, cand vrei sa retragi banii. Mai nou, au introdus masuri suplimentare, dupa ce, la un moment dat, toate conturile care au fost facute prin acest bonus au fost blocate. Ti se deblocau doar dupa trimiterea unor copii dupa un act de identitate. Avantajul este ca pe site-ul asta, faci banii in cinci ore. Mai sunt multe astfel de site-uri afiliate, care iti dau bani la un anumit site de poker sau casino. Cele mai convenabile sunt cele care iti dau bonusuri mai mici, de circa 20% - desi poti ajunge si la 100% la 200 de dolari depusi. Ideea e ca riscul tinde undeva spre zero, desi te bagi intr-un domeniu care te poate subjuga -jocurile de noroc", explica PlayerBoy.

E limpede insa ca sistemul "bonus-hunter" e viabil doar pentru cei avizati, practicanti ai jocurilor de noroc online care stiu exact cat si cum sa mizeze. Pentru un novice, riscul de a pierde bonusul si chiar de a intra in datorii este semnificativ.

Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: