Bitcoin este moneda legala in SUA

Data publicarii: 12-08-2013 | Finante-Banci

 

Un judecator american a decis ca moneda virtuala Bitcoin este legala, iar tranzactionarea sa se supuna legilor federale.



Sentinta a fost data intr-un dosar privind un fond de investitii bazat pe moneda virtuala Bitcoin, Bitcoin Savings and Trust (BTCST), care era suspectat a fi o inselatorie. BTCST a strans cel putin 700.000 de Bitcoin in plasamente care se cifreaza la peste 4,5 milioane de dolari, bazandu-se pe pretul mediu al Bitcoin, in anii 2011 si 2012, cand plasamentele au fost oferite si vandute.

 

Fondatorul BTCST, Trendon Shavers, a fost pus sub acuzare pentru organizarea unei scheme Ponzi.

 

Potrivit dosarului, judecatorul a trebuit sa stabileasca daca investitiile BTCST sunt sau nu reglementate de legile federale. Trendon Shavers a spus ca investitiile fondului sau nu sunt supuse legilor, deoarece Bitcoin nu este o moneda, iar utilizarea sa nu este reglementata in Statele Unite. De asemenea, Shavers a mai spus ca toate tranzactiile au fost realizate cu moneda virtuala si ca nu a tinut bani adevarati in mana. Comisia americana pentru Bursa si Valori Imobiliare a stabilit ca investitiile sunt contracte de investitii si note si astfel, sunt titluri de valoare.

 

Este clar ca Bitcoin poate fi  folosita ca si banii adevarati, mai arata judecatorul. Moneda poate fi folosita pentru a achizitiona bunuri si servicii, care pot fi folosite pentru a asigura cheltuilile legate de viata curenta. Singura limitare a monedei este ca poate fi folosita doar in anumite tari, unde folosirea sa este reglementata. Bitcoin poate fi schimbata in monedele conventioanle, cum ar fi dolarul american, euro, yenul sau yuanul, iar cei care au vrut sa investeasca in BTCST, au platit cu monede reglementate pentru acest lucru.


Integral in Money.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: