CAZ REAL. Cum obligi banca sa-ti dea DOBANDA 0

Data publicarii: 12-08-2013 | Finante-Banci
Dmitri Argakov n-a fost de acord cu termenii unei banci din Rusia pentru card de credit. Asa ca a scanat contractul si l-a modificat prin punctele esentiale: dobanda zero, niciun comision bancar si nicio limita de creditare, o taxa de reziliere a contractului de 180.000 de dolari si amenzi de 90.000 daca banca nu respecta clauzele.

Fara a citi contractul semnat de Argakov, angajatii bancii l-au semnat

Asa ca a scanat contractul, l-a modificat si l-a retrimis bancii. Acolo, angajatii Tinkoff Credit Systems n-au mai citit sau verificat contractul care arata ca oricare altul tiparit de ei, ci pur si simplu l-au semnat.

Modificarile lui Argakov erau simple: dobanda a scazut la 0%, plafonul de creditare a fost eliminat, comisioanele bancare au disparut complet. In cazul in care banca semna contractul si nu respecta clauzele, era obligata sa-l despagubeasca pe Argakov cu trei milioane de ruble (90.000 de dolari). Daca banca voia sa rezilieze contractul, trebuia sa-i achite lui Argakov 180.000 de dolari. Arkagov a primit acasa, la scurt timp, un card de credit valid. "Banca a confirmat aprobarea conditiilor clientului si i-a trimis acasa un card de credit si o copie a contractului semnat”, explica avocatul lui Argakov pentru cotidianul "Kommersant”. "Linia de credit care a fost deschisa era nelimitata. Si-ar fi putut permite sa-si cumpere o insula in Malaysia, iar banca era obligata prin lege s-o plateasca”, spune acesta.

Tinkoff Credit Systems a sesizat insa ceea ce se intamplase si incercat sa inchida contul, invocand plati restante. L-a dat in judecata pe Argakov pentru 45.000 de ruble (1.350 de dolari), reprezentand comisioane si tarife bancare precum cele standard pe care le aplica pentru cardurile de credit. Banca n-a avut prea mult noroc: saptamana aceasta, o instanta din Rusia i-a dat castig de cauza lui Argakov. Tinkoff Credit Systems a semnat contractul, este obligata sa-l respecte. "Au semnat contractul fara sa se uite. 

Integral in Capital.ro.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: