Porsche Romania, acuzata ca incalca dreptul la proprietate

Data publicarii: 07-11-2006
Porsche RomaniaJustitia se face ca nu observa ca dealerul auto, printr-o lucrare de constructie subterana de amplasare a unui cablu telefonic-fibra optica, incalca o proprietate privata, titreaza cotidianul Curentul. Conducerea companiei Porsche Romania SRL a devenit, peste noapte, protagonista unui scandal de proportii, dupa ce a fost acuzata de incalcarea dreptului la proprietate privata, consfintit de Constitutia Romaniei. In fapt, sefii Porsche Romania, in frunte cu directorul general al companiei, Brent Valmar, sunt acuzati de Dana Elisabeta Mates si sotul acesteia, italianul Giovanni Paolo Barbera - ambii actionari ai companiei Premiere Impex 93 SRL -, de amplasarea ilegala si abuziva a unui cablu telefonic de fibra optica (n.r. - care racordeaza practic showroom-ul din Pipera la sistemul de comunicatii national) pe un teren care apartine companiei lor.

Pagubitii s-au adresat institutiilor abilitate, cerand obligarea Porsche Romania la respectarea legalitatii si la remedierea situatiei, astfel incat Premiere Impex 93 SRL sa poata construi un imobil pe terenul proprietatea sa. In mod cu totul surprinzator, desi a fost data in judecata si actele oficiale arata ca actiunea de a dispune de un teren care nu-i apartine este evident ilegala, Porsche Romania a scapat cu fata curata, invocand tot felul de tertipuri avocatesti (culmea!) acceptate de justitiabilii care clameza ca respecta dreptul sfant la proprietate.

Astfel, desi scandalul treneaza de mai bine de patru ani, s-a ajuns acum in situatia penibila ca judecatorii sa nu observe ca proprietarul unui teren nu poate dispune de proprietatea sa, asa cum doreste, fiind obligat sa protejeze o constructie ilegal amplasata in curtea sa de Porsche Romania.

Ciudat este ca desi cunosc situatia, inclusiv faptul ca Porsche nu a respectat legea, oficialii Consiliului Judetean Ilfov - in ograda carora se afla amplasata lucrarea ilegala - nu au luat pana acum nici o masura, motivand ca Porsche Romania s-ar afla in legalitate (!!!).

Contactati in urma cu mai bine de o saptamana, oficialii Porsche nu au binevoit sa ne raspunda oficial la cateva intrebari. Motivul invocat: persoana care ar fi trebuit sa se ocupe de rezolvarea adresei noastre nu si-a verificat e-mailul. Curios este ca nici dupa ce au luat act de adresa noastra oficialii Porsche Romania nu au dorit sa comenteze. Contactat in urma cu cateva zile, Florian Fugasin - reprezentant al Porsche Romania - ne-a promis ca ne va oferi un punct de vedere oficial al companiei vizavi de litigiul cu Premiere Impex 93 SRL insa, ulterior, aceasta ne-a comunicat faptul ca sefii sai nu doresc sa faca nicio declaratie din cauza ca "litigiul se afla inca pe rol".

Citeste tot articolul in Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: