Bancile sunt mai credibile decat institutiile politice

Data publicarii: 07-11-2006
stand out from the crowdPotrivit unui studiu de piata comandat de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDSB), bancile din Romania beneficiaza de o credibilitate considerabila fata de principalele institutii nationale, respectiv Biserica, Armata si Presa. Studiul realizat pe un esantion de 1.515 subiecti apartinand categoriei utilizatorilor de produse si servicii bancare, releva faptul ca la capitolul credibilitate bancile se plaseaza alaturi de Armata si inaintea tuturor institutiilor politice.

In plus, increderea in celelalte institutii financiare este mai redusa decat cea in banci. Astfel, peste jumatate dintre cei chestionati au spus ca au incredere in banci, in vreme ce 31% au precizat ca au incredere in societatile de asigurari si doar 22% in Bursa, iar 15% au raspus ca au incredere in fondurile de investitii.

Pe zone, cele mai neincrezatoare sunt persoanele care locuiesc in Muntenia, iar la polul opus se situeaza cei din Transilvania. Totodata, studiul arata ca increderea creste odata cu nivelul de educatie, iar cei mai neincrezatori sunt muncitorii.

Pe categorii de varsta, cei mai increzatori in bursa sunt tinerii care au varste cuprinse intre 18 si 29 de ani, iar la polul opus se afla persoanele a caror varsta depaseste 50 de ani.

In cazul asigurarilor, studiul arata ca locuitorii din Moldova sunt cei care au o incredere mult mai ridicata fata de locuitorii altor zone din Romania.

In general, persoanele chestionate au apreciat pozitiv evolutia situatiei financiare din ultimul an, 31% dintre acestea considerand ca evolutia a fost buna si foarte buna, fata de 23 % care au apreciat ca situatia financiara li s-a inrautatit.

Banii Nostri

Ultimele stiri pe BankNews.ro: