Cosmote: parteneriatul Orange-Vodafone e mai periculos ca fostul monopol Romtelecom
Data publicarii: 07-11-2006
Cosmote considera ca decizia de amanare a reducerii tarifelor de interconectare este total nejustificata si opusa directivelor UE in materie de telecomunicatii, a mai spus Nikolaos Tsolas.
"Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) trebuie sa fie mult mai ferma si sa ia, in sfarsit, decizia reducerii tarifelor de interconectare, incepand cu anul 2007", a mai spus Tsolas.
Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) a deschis, in luna octombrie, perioada de consultare publica pentru intarzierea cu o luna a celei de-a doua etape a reducerii tarifelor de interconectare practicate de operatorii dominanti de telefonie mobila (Vodafone si Orange), pe motiv ca media tarifelor de interconectare la nivel european este cu mult peste tarifele de interconectare din Romania. "Proiectul supus spre consultare propune amanarea cu un an a celei de-a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare cu retelele celor doi operatori si in nici un caz renuntarea la acest proiect", au declarat oficialii institutiei.
Reprezentantii autoritatii de reglementare au explicat in repetate randuri ca decizia de a intarzia cu un an reducerea tarifelor de interconectare pentru operatorii dominanti este efectul unor intarzieri in reducerea acestor tarife la nivel european.
In lipsa unei armonizari, operatorii romani ar fi pusi in situatia de a subventiona operatorii straini, prin practicarea unor tarife mai mici decat media europeana, iar amanarea cu un an nu inseamna in nici un caz anularea acestei reduceri, au mai precizat reprezentantii institutiei.
Initiativa de de a amana reducerea tarifelor de intreconectare vine dupa ce ANRC a impus, in aceasta vara, reducerea acestor tarife pentru cei doi operatori dominanti pe piata telefoniei mobile, care erau obligati sa le micsoreze gradual, cu 11,3% in fiecare din cele patru etape, de la 1 septembrie 2006 pana la 1 ianuarie 2009.
Nivelul la care vor ajunge tarifele la finele acestei perioade este de 5,03 eurocenti pe minut, fata de 8,31 eurocenti pe minut in luna iulie, si corespunde costurilor eficiente, permitand totodata recuperarea investitiilor cu o marja rezonabila de rentabilitate, potrivit datelor ANRC.
Sursa: NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Studiu Deloitte: 2/3 din companii invoca lipsa de experienta a noilor angajati, in timp ce posturile de incepatori sunt preluate de AI
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România