Contractul mediu cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte a crescut la 5.700 euro

Data publicarii: 07-11-2006
Suma medie contractata de la Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a crescut de la 5.400 euro in 2005 pana la circa 5.700 euro in primele noua luni ale acestu ani, iar crestere de aproape 6% reprezinta mai mult decat previzionase banca, a declarat, marti, presedintele RBL, Ionut Costea. "Avem aproape 100.000 de contracte de economisire-creditare, iar valoare totala a acestora reprezinta echivalentul in lei a circa 500 milioane euro", a declarat presedintele RBL.Activele bancii au ajuns la sfarsitul lunii septembrie la circa 63,5 milioane euro, a mai spus Costea.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a inceput o campanie de sfarsit de an, de promovare a produsului de economisire-creditare in intreaga tara.

Banca a inceput sa acorde, la sfarsitul lunii septembrie, credite cu dobanda anuala de 6% si a aprobat, pana in prezent, jur de 40 de credite.

Presedintele RBL a mai spus ca dobanda de 3% pentru sistemul de economisire si dobanda de 6% pentru creditele acordate de banca vor fi mentinute pana la sfarsitul anului. "Discutam o eventuala modificare a dobanzilor, dar hotararea va fi luata dupa sfarsitul acestui an. Vom mentine dobanda de 6% pana la sfarsitul anului. Purtam discutii daca sa diversificam acest produs, dar deocamdata preferam sa-l consolidam si sa-l explicam", a spus presedintele bancii. "Daca le modificam, trebuie sa le modificam pe amandoua", a continuat Costea. In cazul in care inflatia si dobanzile in sistemul bancar ar scadea, RBL s-ar adapta, a spus presedintele RBL.

RBL analizeaza eventuala scadere a dobanzii la 2,5% pentru produsul de economisire si la 5,5% pentru creditele acordate, a mai spus Costea.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a inceput activitatea in iunie 2004,  fiind prima banca pentru locuinte din sistemul bancar romanesc. Raiffeisen Banca pentru Locuinte este detinuta de Raiffeisen Bank Romania si Schwäbisch Hall-Germania care au, fiecare, cate 33,324% din actiuni, iar Raiffeisen Bausparkasse Austria detine alte 33,35% din participatii. Capitalul social al bancii este in prezent echivalentul a 25 milioane de euro.

Sursa: NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: