Noua televiziune din Grecia a inceput sa emita

Data publicarii: 21-08-2013 | Media

Noua televiziune de stat din Grecia a inceput difuzarea programelor de stiri, la mai bine de doua luni dupa ce guvernul de la Atena a inchis, pe neasteptate, radioteleviziunea publica ERT, atragandu-si prin aceasta decizie condamnarea internationala, provocand totodata o criza politica grava, relateaza miercuri AP.

Astfel, miercuri, pe frecventa fostei radioteleviziuni ERT a inceput sa transmita noul post al televiziunii publice EDT. Semnalul este transmis dintr-un studiou privat, potrivit Euronews. 

Acest demers survine in contextul in care a fost suspendata difuzarea emisiunilor ERT, ai carei angajati concediati au continuat sa ocupe sediul companiei publice si au continuat sa emita 24 de ore din 24, in pofida deciziei de inchidere. 

Guvernul conservator din Grecia a anuntat pe neasteptate inchiderea ERT in iunie, ceea ce a dus la concedierea intregului personal de 2.700 de oameni, invocand necesitatea de a reduce cheltuielile pe fondul crizei datoriilor din tara. Insa angajatii concediati au continuat sa produca programe, iar Uniunea Europeana de Radiodifuziune (European Broadcasting Union) a cautat sa-i ajute, difuzand emisiunile lor prin satelit si site-ul sau web.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: