Millennium BCP se va retrage din Romania prin vanzarea subsidiarei Millennium Bank

Data publicarii: 21-08-2013 | Finante-Banci

Banca portugheza Millennium BCP se va retrage din Romania prin vanzarea subsidiarei Millennium Bank, care detine sub 1% cota de piata, decizia facand parte dintre masurile de restructurare convenite cu reprezentantii Comisiei Europeane, potrivit mai multor surse contactate de MEDIAFAX. 

Millennium BCP, cea mai mare banca listata din Portugalia in functie de active, a primit anul trecut pentru recapitalizare 3 miliarde de euro sub forma de obligatiuni convertibile din imprumutul atras de Portugalia de 78 de miliarde euro de la Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International.

In schimb, BCP s-a angajat sa implementeze un program de restructurare care include si vanzari de active.

"Vanzarea bancii din Romania, unde Millennium a intrat tarziu si nu a reusit inca sa ajunga pe profit, a fost ceruta de Troica. Daca nu se va reusi vanzarea, probabil va incepe un program de dezintermediere si se va trece la lichidarea voluntara a bancii", au declarat pentru MEDIAFAX surse bancare.

"Nu avem niciun comentariu de facut", a transmis seful de comunicare al Millennium BCP, Erik Burns, contactat de MEDIFAX.

Surse din subsidiara din Romania vorbesc de un termen de doi ani pentru vanzarea unitatii, insa exista si informatia ca portughezii si-au asumat o iesire mult mai rapida din piata locala, ceea ce poate sugera ca au identificat deja un cumparator.

Ziarul Financiar a scris recent ca Millennium Bank Romania a incheiat primul semestru cu o pierdere neta de 3,5 milioane de euro, in scadere cu 47% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit raportului semestrial al grupului.

Integral in ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: