CNA: Scrisoare de atentionare pentru respectarea deciziei instantei privind sigla Romania TV

Data publicarii: 23-08-2013 | Media

Consiliul National al Audiovizualului a decis joi sa trimita postului Romania Tv o scrisoare de atentionare prin care canalului i se solicita sa respecte decizia instantei de a nu mai folosi o sigla care ar putea induce confuzie publicului.

"Pana la pronuntarea instantei de recurs sa nu mai foloseasca publicitarea audiovizuala a site-ului si sa aiba grija la sigla sa nu mai creeze confuzii. Este generatoare de confuzie (n.r. sigla)", a afirmat presedintele CNA, Laura Georgescu. 

Sigla cuprinde majuscula R, in partea superioara a majusculei mentiunea TV, iar in cea inferioara "omania". 

"De la distanta se vede RTV si in partea de jos a ecranului se vede o trimitere catre site-ul ww.rtv.ro ceea ce induce si mai mult in eroare publicul sau confirma ca ceea ce vezi este rtv si nu Romania Tv", a afirmat Valentin Jucan, membru CNA. 

Potrivit Laurei Georgescu, eventuala nerespectare a scrisorii de atentionare atrage intr-o prima etapa amendarea postului Romania Tv. 

Realitatea Media a adresat CNA in 2 august o somatie-notificare publica-plangere prin care solicita revocarea deciziei privind licenta audiovizuala pentru difuzarea prin satelit a programului Romania TV apartinand S.C. Ridzone Computers SRL Ploiesti. 

"Realitatea Media SA este titularul marcii RTV, conform depozitului OSIM aferent si beneficiaza de protectia completa garantata de Legea 8/1996 privind drepturilor de autor (...) Potrivit legii suntem singura entitate indreptatita sa folosim marca RTV (cu toate apanajele acesteia: sigla denumire) si orice tip de utilizare a acesteia sau a uneia de natura a crea confuzie in detrimentul nostru de catre o persoana care nu are nici consimtamantul nostru si nici vreun drept legitim reprezinta o grava eroare a drepturilor noastre", se arata in notificarea trimisa CNA de realitatea Media prin avocatul Mihaela Dobrescu. 

Reprezentantul Romania Tv, avocatul Andrei Zarafiu, a precizat ca postul a inaintat recurs la decizia instantei si ca aceeasi speta a avut castig de cauza in instanta in anii anteriori. 

Avocatul Realitatea Media, Andreea Dumitrascu, a subliniat caracterul executoriu al deciziei instantei, aceasta fiind emisa prin ordonanta presedintiala. 

Presedintele CNA a precizat ca exista o plangere penala care o vizeaza privind decizia instantei data prin ordonanta presedintiala in 7 august, a carei motivare a fost primita la CNA in 20 august. 

Sursa: AGERPRES/

Ultimele stiri pe BankNews.ro: