Un elvetian a castigat 93 de milioane de euro la loteria EuroMillions

Data publicarii: 26-08-2013 | Diverse

Un elvetian a castigat un jackpot de 93,6 milioane de euro (115,5 milioane de franci elvetieni), la extragerea loteriei EuroMillions, a informat vineri spre sambata agentia ATS.

Originar din Valais, el a castigat cea mai mare suma obtinuta pana acum de un jucator helvetic, relateaza AFP. 

Recordul precedent in Elvetia dateaza din 2005, cand un jucator de origine portugheza rezident in aceeasi regiune a castigat 99 de milioane de franci elvetieni. Cu o saptamana inainte, el devenise tata. 

Fondata in 2004, loteria Euro Millions are aproape 20 de milioane de jucatori la fiecare extragere, care nu au decat o sansa din 116.531.000 de a descoperi cele cinci numere bune si doua stele cu noroc pentru a castiga potul. 

Recordul absolut pentru aceasta tombola organizata in 11 tari este detinut de un jucator britanic care a castigat 190 de milioane de euro in august 2012. 

Potrivit site-ului lotoeuromillions.eu, EuroMillions este o loterie europeana organizata in comun de noua tari, ai caror cetateni au, deci, posibilitatea de a juca. In ordine alfabetica, aceste tari sunt Austria, Belgia, Elvetia, Franta, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Portugalia si Spania.

Sursa: AGERPRES

Tag-uri: