BCR LEASING RALLY TEAM: 6 PODIUMURI LA ARAD

Data publicarii: 27-08-2013 | Lifestyle

  • BCR Leasing Rally Team - locul 2 la Echipe
  • Vali Porcisteanu & Dan Dobre - locul 3 in clasamentul general si la clasa 2
  • Edwin Keleti & Botond Csomortani - victorie la clasa 3 si locul 4 la general 
  • Octavian Tirnovean & Alexandru Popidan - locul 2 in Cupa Dacia si la Juniori
  • Alex Filip & Bogdan Iancu - abandon tehnic din pozitia de lideri la 2WD


Raliul Aradului, 24-25 august, CNRD 2013 - Editia din acest an a Raliului Aradului s-a apropiat, ca si nivel de duritate si dificultate a traseului, de etapa precedenta - Raliul Sibiului, etapa ERC si considerat a fi cel mai solicitant raliu din Romania. La Arad am fost intampinati de o suprafata dura de concurs, cu mult praf, dar si de trasee interesante, cu viraje spectaculoase. Colina Motorsport, care asigura asistenta tehnica a BCR Leasing Rally Team a avut mult de lucru la fiecare service, schimband amortizoare, suspensii, un alternator, un cardan si diverse alte componente. Cea mai solicitanta proba s-a dovedit a fi PS5 - Nadas, pe care aproape toti concurentii au avut dificultati. Dar problemele au fost remediate in timp util, astfel ca echipa a reusit sa urce de 6 ori pe podium la aceasta etapa: locul 3 la General si la clasa 2, victorie la clasa 3, locul 2 in Cupa Dacia si la Juniori, precum si locul 2 in clasamentul pe Echipe. Din pacate Alex Filip si Bogdan Iancu a fost nevoiti sa abandoneze pe ultima proba a primei zile, moment in care ocupau pozitia de lider in categoria 2WD.

Venit la Arad cu scopul declarat de a se apropia de pozitia secunda in clasamentul general al Campionatului National de Raliuri, echipajul Porcisteanu/Dobre a inceput cursa cu foarte multa determinare. Din nefericire, o serie de probleme tehnice la trenul de rulare care s-au tradus prin pene de cauciuc, cedari ale amotizoarelor si ale altor componente au fortat echipajul principal al BCRLeasing Rally Team sa se multumeasca cu pozitia a sasea la finalul primei parti a cursei. Eforturile deosebite ale echipei tehnice Colina Motorsport au reusit sa-l ajute pe Vali Porcisteanu sa evite abandonul, insa dificultatile au continuat pentru Campionul National din 2011. Porcisteanu a reusit in consecinta timpi excelenti in ciuda faptului ca rula "in trei roti", cu un amortizor rupt, la finalul primei zile de concurs. Rezultatul final a stat deci sub semnul unei reveniri foarte spectaculoase, Porcisteanu depasindu-i cu cateva zeci de secunde pe toti concurentii directi si reusind in cele din urma sa isi adjudece al treila loc in clasamentul cursei si, odata cu acesta, si victoria in Cupa Balcanica.

"Am inceput foarte bine Raliul Aradului, insa am fost lovit rapid si in mod repetat de probleme tehnice care m-au trimis din nou in afara topului 5. Echipa tehnica de la Colina Motorsport a lucrat insa de fiecare data precis si profesionist, reusind sa gaseasca solutii pentru a continua cursa. A urmat o lupta intensa cu propriile limite pentru a "duce" masina la sosire cu timpi foarte buni in ciuda faptului ca au fost probe pe care am mers, la propriu, in 3 roti. Rezultatul a fost foarte spectaculos si sunt foarte mandru ca am reusit sa revin pana pe locul 3 in clasamentul cursei, desi regret ca nu am avut ocazia de a ma lupta pentru locul secund. Victoria in Cupa Balcanica a fost un bonus pentru care sunt foarte fericit!” a declarat Valentin Porcisteanu la final.

Edwin Keleti si Botond Csomortani au avut si ei o evolutie excelenta, castigand clasa 3 si ocupand totodata pozitia a patra in clasamentul general. Si ei s-au confruntat cu cateva probleme in lant generate de o pana la roata stanga spate pe PS5, cu 6 km. inainte de finalul probei. Fiind nevoiti sa parcurga restul probei pe pana, s-a distrus anvelopa care, la randul ei, a angrenat butelia de la amortizor iar acesta a cedat. Din fericire, problemele au fost remediate in parcul de service care a urmat, astfel ca echipajul BCR Leasing Rally Team si-a continuat cursa in acelasi ritm sustinut pana la final.

"Ca de obicei, traseul de la Arad ne-a placut foarte mult, fiind tehnic si rapid! Praful mult ne-a pus tuturor probleme in prima parte, iar anvelopele Pirelli au avut de infruntat o lipsa acuta de aderenta. Ritmul pe speciale a fost foarte ridicat si, la final, am reusit sa ne atingem toate obiectivele. Ne bucuram ca suntem din ce in ce mai rapizi si speram ca finalul de sezon sa ne aduca si un podium la general! Multumim partenerilor si echipei tehnice pentru dedicatie si lui Szabo Gergo pentru ca ne-a ajutat cu imprumutul unei piese importante dupa abandonul sau!" - Edwin Keleti.


Alex Filip si Bogdan Iancu au condus clasamentul categoriei Doua Roti Motrice chiar de la debutul acestei etape, insa pe ultima proba a primei zile alternatorul a cedat, iar ei nu au mai putut continua cursa. Ajunsi in parcul de service, problema a fost remediata odata cu schimbarea alternatorului, iar echipajul BCR Leasing Rally Team a continuat in ziua secunda in Super Rally - ca test premergator urmatoarei etape din campionat: 

"Din pacate, la Arad, am avut parte de primul abandon tehnic din acest sezon. Pe chiar ultima proba din ziua intai de concurs, alternatorul s-a defectat, asa ca am mers pana cand am epuizat intreaga energie a acumulatorului electric. Am abandonat de pe pozitia intai a clasamentului 2WD si am convingerea ca am fi putut invinge in acest clasament. Ramanem cu satisfactia unei lupte interesante cu concurentii bulgari Slavov/Filipov. Abandonul tehnic face parte din regula acestui joc, asa ca o luam de la capat si ne pregatim pentru Raliul Moldovei care se va desfasura in jud. Bacau.” - a concluzionat Alex Filip.

Octavian Tirnovean si Alexandru Popidan au luat startul la Arad dupa absenta de la Sibiu si dupa doua abandonuri la etapele precedente, insa au reusit sa se mobilizeze si sa inregistreze la Arad cea mai buna performanta a lor din acest sezon: "Am terminat raliul pe un frumos loc 2 in Cupa Dacia si la Juniori. De data aceasta am reusit sa ajungem cu bine la sosire si, in plus, am terminat pe podium. Ziua de sambata a fost foarte solicitanta si lunga, zi in care am avut parte de mici emotii pe PS5, dar pe care am reusit sa le depasim si sa continuam apoi fara probleme. Duminica a fost neobisnuita pentru noi, ca zi de concurs, dar a mers bine si am inregistrat cei mai buni timpi din Cupa pe cele 3 probe disputate. La aceasta reusita au contribuit si echipa de asistenta de la Colina Motorsport, dar si echipa tehnica din Sibiu care a reusit sa termine masina intr-un timp scurt, pentru a putea lua startul la Arad. Cu aceasta ocazie, dorim sa le multumim tuturor!” - Octavian Tirnovean. 

Alexandru Pitigoi - Director General Colina Motorsport: "Nu ne asteptam sa avem parte de un raliu atat de solicitant din punct de vedere tehnic, insa in conditiile date cred ca am obtinut maximum posibil. Echipa de asistenta a muncit enorm, dar am trecut cu bine peste fiecare service. Sunt bucuros pentru rezultatele foarte bune inregistrate de Vali si de Edi in aceste conditii dificile, atat la general, cat si la clase, dar si de locul 2 in Cupa Dacia reusit de Octavian. Regret abandonul lui Alex Filip, care a fost aproape de o noua victorie la 2WD. Vreau sa felicit toti membrii echipei - sportivi, mecanici, personalul de logistica etc. - pentru rezultate si pentru eforturile depuse care au condus BCR Leasing Rally Team pe locul 2 la Echipe la aceasta etapa. Credem in continuare in sansele noastre pentru pozitia a doua in clasamentul pe echipe si vom lupta pana la sfarsitul campionatului pentru a atinge acest obiectiv.”

Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing a declarat: "Ne bucuram ca BCR Leasing Rally Team a ocupat pozitia secunda la Arad, in clasamentul pe echipe, in pofida unui raliu care a pus la incercare experienta si tenacitatea pilotilor, hotarati sa isi atinga obiectivele in pofida oricaror dificultati tehnice. Cele sase pozitii de podium, castigate cu atata determinare,  sunt o dovada a excelentei sportive a pilotilor nostri, greu incercati uneori de... "mecanica”. Dificultatile tehnice fac insa parte din spectacolul raliului, iar cel de la Arad a reusit sa aduca publicului un plus de adrenalina si mult entuziasm. O astfel de energie pozitiva este binevenita in sport ca si in business.”

BCR Leasing Rally Team este sustinuta in 2013 de BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 prin Star Lubricants, Pirelli, Colina Motorsport, Cronus e-Business, GrECo, Nespresso, Orange, Renault, Radio ZU, Wheels Spedition, Keleti Advanced Driving Consultants. 

Raliul Aradului a fost a sasea etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop, avand un coeficient de 1.2. Urmatoarea etapa din CNRD va fi Raliul Moldovei Cotnari Bacau, din perioada 13-14 septembrie. Acesta care se va desfasura in jud. Bacau, pe macadam, avand un coeficient de 1.0. 


Ultimele stiri pe BankNews.ro: