Asirom a subscris prime de 65 milioane de euro in primul semestru

Data publicarii: 29-08-2013 | Finante-Banci

Primele brute subscrise de Asirom, unul din primii cinci asiguratori din piata locala, au urcat in perioada ianuarie-iunie cu circa 8%, pana la 285 de milioane de lei (64,7 mil. euro), potrivit datelor neauditate transmise de companie la solicitarea ZF.

Asiguratorul controlat de grupul austriac VIG a vandut in aceeasi perioada a anului trecut polite de 265 milioane de lei. Clasele de asigurari care au inregistrat cele mai mari subscrieri in prima jumatate a acestui an au fost ca si in anii trecuti asigurarile de incendii si calamitati naturale, asigurarile Casco (polite auto facultative) si RCA (raspundere civila auto).

Asirom nu a precizat insa valoarea primelor subscrise pe fiecare dintre cele trei segmente in primul semestru. Cea mai mare parte a portofoliului Asirom este concentrata pe segmentul asigurarilor auto (Casco si RCA), care reprezentau circa 91 de milioane de lei (21 mil.euro) dupa primele trei luni ale anului, adica peste 70% totalul vanzarilor.

O pondere importanta in afacerile asiguratorului, de 16% o au si politele care acopera pagube produse de incendii si calamitati naturale, nivelul acestora cumuland circa 20 de milioane de lei in la sfarsitul lunii martie.

Sursa: ZF.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: