Ford intrerupe productia la Craiova pentru 7 zile

Data publicarii: 30-08-2013 | Auto

Constructorul de masini Ford a decis intreruperea activitatii la fabrica din Craiova pentru sapte zile in septembrie din cauza situatiei precare a pietei europene. Productia va fi mai mica cu 2.590 de masini B-MAX, avand in vedere ca zilnic sunt fabricate 370 de unitati.

"Ca reactie la situatia precara a pietei europene, Ford Romania ajusteaza volumele de productie ale uzinei de la Craiova si are in plan oprirea productiei pentru sapte zile in luna septembrie, in cadrul sectiei Operatiuni Vehicule. B-MAX continua sa fie cel mai bine vandut monovolum de dimesniuni mici din Europa, dar, per total, piata auto continua sa scada comparativ cu anul precedent. Ford Romania va continua sa isi alinieze productia la cererea efectiva a pietei si, datorita flexibilitatii sistemelor noastre de lucru, putem reactiona in timp real la schimbarile pietei, inclusiv prin cresteri de productie”, au declarat pentru Wall-Street reprezentantii Ford Romania.

Monovolumul B-MAX este cel mai bine vandut monovolum compact de pe piata europeana in primul semestru al anului 2013 cu o cota de piata de 15,8% in segmentul sau.

Clientii europeni au cumparat peste 38.000 monovolume compacte B-MAX in primele sase luni ale anului 2013. Cresterea vanzarilor a dus la clasarea pe primul loc in segmentul sau pe pietele din Germania si Marea Britanie in al doilea trimestru.

Angajatii Ford Craiova vor primi 80% din salariu in cele 7 zile in care nu vor lucra.

Integral in Wall Street