BCR reduce dobanzile la creditele si depozitele in lei

Data publicarii: 30-08-2013 | Finante-Banci

  • BCR reduce dobanzile in lei pentru creditele de nevoi personale garantate Maxicredit cu pana la 3,4 puncte procentuale
  • BCR reduce dobanda pentru creditele negarantate in lei cu pana la 1 punct procentual
  • In cazul depozitelor, banca reduce dobanda cu valori cuprinse intre 0,25 si 0,5 puncte procentuale

 Banca Comerciala Romana (BCR) reduce, de la inceputul lunii septembrie, dobanzile atat pentru creditele in lei cat si pentru depozitele in lei atrase de la populatie.

"Suntem prima banca din Romania care reduce dobanzile la creditele in lei in urma modificarii dobanzii de politica monetara. Din pozitia de lider al sistemului financiar-bancar, credem ca este momentul potrivit pentru un raspuns pozitiv la semnalele pietei. Vrem sa acordam credite. Avem suficienta lichiditate si suntem pregatiti sa sustinem revenirea creditarii si economia per ansamblu atat prin credite negarantate, cat si garantate,” a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail in cadrul BCR. 

In cazul creditelor de consum garantate cu ipoteca, reducerea ajunge pana la 3,4 puncte procentuale, noile dobanzi oferite clientilor pornind de la 7% pe an. De asemenea, pentru creditele de nevoi personale fara garantii, reducerea este de pana la 1 punct procentual, astfel ca noile dobanzi pornesc de la 12%/an. 

Totodata, BCR reduce, incepand cu 1 septembrie a.c., dobanda la depozitele la termen in lei cu valori cuprinse intre 0,25 si 0,5 puncte procentuale, astfel incat dobanzile oferite clientilor vor fi cuprinse intre 3% si 4.25% pe an, in functie de maturitati. Reducerea vine, de asemenea, in contextul reducerii dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce a determinat reducerea dobanzilor pe piata bancara si a randamentelor titlurilor de stat. 

"Avand in vedere resursele masive de depozite in lei ale BCR si oportunitatile de a plasa aceste lichiditati, decizia noastra reflecta conditiile actuale ale pietei. Preconizam ca piata se va alinia la acest nivel. Ne concentram in continuare sa atragem resurse si sa le plasam in credite la conditii cat mai avantajoase pentru clientii nostri”, a adaugat Andrew Gerber, Director Produse Retail in cadrul BCR.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking. 

BCR ofera gama completa de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 22 de centre de afaceri si 23 de birouri mobile dedicate companiilor si 562 de unitati retail localizate in majoritatea oraselor din intreaga tara cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din Romania pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR avand la dispozitie cea mai mare retea nationala de ATM - peste 2.200 de bancomate si POS - 15.000 de terminale pentru plata cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, Mobile Banking, Phone-banking si E-commerce.  

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare din estul UE. Cei aproximativ 46.000 de angajati deservesc 16,6 milioane de clienti in aproximativ 2.900 de agentii din sapte tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia). La 30 iunie 2013, totalul activelor detinute de Erste Group era de 210,2 miliarde euro, profitul net de 301,2 milioane euro si raportul cost-venit este de 52,8%.