BNR: Bancile anticipeaza o stabilizare a cererii creditelor de consum

Data publicarii: 30-08-2013 | Finante-Banci

Bancile anticipeaza, pe termen scurt (trimestrul III 2013 n.r.), o stabilizare a cererii creditelor de consum, atat la nivel agregat, cat si in structura, o reducere marginala prognozandu-se in cazul creditelor garantate cu ipoteci, se arata intr-un sondaj privind creditarea companiilor nefinanciare si a populatiei, realizat de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

'Bancile au apelat la cresterea restrictivitatii standardelor de creditare in cazul creditelor de consum, principalii factori care au contribuit la masurile in acest sens fiind asteptarile privind situatia financiara a populatiei si riscul asociat bonitatii clientilor. Ceilalti factori care stau la baza modificarii standardelor de creditare au ramas neschimbati in trimestrul al doilea 2013', se arata in documentul citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, termenii creditelor de consum s-au mentinut preponderent constanti in trimestrul II 2013, in linie cu evolutiile din ultimele doua trimestre.

'Bancile au raportat o cerere pentru credite de consum in crestere in trimestrul II 2013, pe fondul avansului inregistrat pe segmentul cardurilor de credit. In cazul creditelor garantate cu ipoteci, cererea a fost intr-o scadere accentuata comparativ cu trimestrul precedent', mai informeaza BNR.

Integral pe InComeMagazine.ro