SUA si Rusia isi sporesc prezenta navala in apropierea Siriei

Data publicarii: 02-09-2013 | International

Rusia a trimis duminica o nava militara de recunoastere in estul Marii Mediterane, SUA dislocand in acelasi timp in zona o nava de transport in contextul pregatirilor armatei americane pentru o posibila interventie militara in Siria, relateaza agentiile Reuters si AFP.

Potrivit agentiei Interfax, care citeaza sub rezerva anonimatului o sursa militara rusa, misiunea navei Priazovie, care a plecat din portul Sevastopol de la Marea Neagra, este de 'a culege informatii in zona unde conflictul ar putea escalada'. Sursa mai precizeaza ca aceasta nava urmeaza sa opereze separat de flotila rusa stationata permanent in Marea Mediterana. 

Tot duminica, armata americana a pozitionat in aceeasi regiune o nava de suport logistic ce poate transporta sute de soldati si cateva elicoptere. Pana in prezent, in estul Mediteranei au fost desfasurate cinci distrugatoare americane purtatoare de rachete Tomahawk. 

In timp ce Statele Unite sustin ca au dovezi ce atesta ca armata siriana a folosit gaz sarin in atacul de pe data de 21 august din apropiere de Damasc, in urma caruia si-ar fi pierdut viata peste 1.200 de persoane, Rusia considera ca atacul a fost inscenat de rebeli pentru a provoca o interventie militara, apreciind drept neconvingatoare dovezile la care face referire administratia americana.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: