Volksbank reduce dobanzile la imprumuturi pentru a incuraja creditarea

Data publicarii: 02-09-2013 | Finante-Banci

Incepand din septembrie, banca ofera Creditul cu Economii cu o dobanda de 9,75% pe an, fixa pe toata durata contractului. In plus, Volksbank rasplateste clientii bun-platnici, oferind un bonus lunar de 5% din dobanzile platite la credit, intr-un Cont de Economii deschis la banca.

"Reducerea dobanzilor la creditele de consum face parte din planul de actiuni al Volksbank Romania privind repozitionarea si consolidarea pozitiei pe piata locala. Planurile de restructurare au fost in mare parte finalizate, oferta bancii a fost deja redesenata si banca finanteaza deja economia”, declara Benoit Catel, presedintele Volksbank Romania.

Volksbank mizeaza in perioada urmatoare pe cresterea creditului de consum si pe extinderea finantarilor acordate companiilor.

Vanzarile de credite au crescut cu 51%

Volumul finantarilor acordate de Volksbank Romania de la inceputul anului, depaseste 83 de milioane de euro, in crestere cu 51% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Majoritatea finantarilor noi s-au indreptat catre sectorul productiv, in linie cu strategia bancii de a deveni banca universala si de a-si echilibra portofoliul. 

Creditele acordate companiilor au insumat 66 de milioane de euro, in crestere cu 36% fata de primele opt luni ale lui 2012. Volumul imprumuturilor acordate persoanelor fizice a fost mai mult decat dublu (crestere de 166%). Creditele de nevoi personale fara ipoteca au reprezentat mai mult de 80% din vanzari, astfel ca sumele aferente au fost injectate in economie.

In perioada 2005-2008, cresterea bancii pe piata locala a avut la baza acordarea de credite de retail, cu ipoteca. Prin noua strategie, Volksbank isi propune sa devina o banca universala, in acest sens fiind necesara echilibrarea portofoliului de credite si cresterea ponderii finantarilor acordate sectorului productiv.

Despre Volksbank

Fondata in 2000, Volksbank este o institutie financiara cu origini austriece, care deserveste peste 150.000 de clienti, fiind una dintre cele mai importante 10 banci de pe piata locala, cu active de 4.4 miliarde Euro.

Banca are 130 de sucursale, acoperind cele mai importante arii ale tarii. Ca banca universala, Volksbank ofera astazi o gama completa de produse si servicii, destinate tuturor categoriilor de clienti: persoane fizice, companii mici si mijlocii si corporatii mari.

Volksbank isi propune sa ofere produse financiare competitive si consiliere clientilor sai, actionand ca un partener de incredere al acestora.


Ultimele stiri pe BankNews.ro: