Predictie-soc pentru pretul aurului. Intrece orice asteptare

Data publicarii: 02-09-2013 | Finante-Banci

De-a lungul istoriei, aurul a luat mintile multor semeni, fie ca s-au avantat in cautarea lui, fie ca au fost vrajiti de stralucirea lui, fie ca au pariat nebuneste pe valoarea acestuia. In ultimii ani insa, febra i-a cuprins pe multi analisti si investitori, care s-au intrecut in estimari care de care mai socante. Singurul care pana acum a avansat o predictie-soc si ea s-a implinit este Jim Rogers. Acum, cand aurul a prins ceva putere odata cu razboiul din Siria, un analist al Citi Group a indraznit sa avanseze o estimare care intrece si cele mai fanteziste asteptari.

Mai exact, Tom Fitzpatrick, unul din specialistii de top pe analiza tehnica ai Citi, estimeaza ca pretul metalului galben ar putea atinge 3.500 dolari/uncia!

"Noi credem ca suntem din nou in situatia iin care aurul este o optiune printre valutele tari si ne asteptam ca tendinta actuala de crestere sa accelereze in continuare. Credem ca in urmatorii ani vom vedea pretul aurului in jur de 3.500 dolari”, spune Fitzpatrick.

Analiza sa se bazeaza pe similaritatea cu evolutii din trecut ale cotatiei aurului, cum ar fi recuperarea puternica din perioada 1974-1976. Mai exact, el spune ca recent pretul aurului a ajuns sa se situeze cu 14% sub "media mobila pe 55 de luni” (un indicator apreciat in analiza tehnica), exact cum s-a intamplat in 1976, cand aurul a crescut puternic din zona minimelor.

Integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: