Peste 5.000 de romani aplica zilnic la joburi de pe telefonul mobil

Data publicarii: 04-09-2013 | HR/Cariere

Piata smartphone-urilor ia din ce in ce mai mare amploare si in Romania, in contextul in care in luna august au fost inregistrate peste 5.000 de aplicari zilnice la joburile de pe BestJobs, prin intermediul dispozitivelor mobile.

Prin aplicatiile pentru platforme mobile BestJobs aliniaza piata muncii din Romania la tendintele occidentale. Conform datelor din luna august, numarul persoanelor care aplica la un job prin intermediul unei platforme mobile s-a dublat in ultimul an. Mai mult, la jumatatea lunii august s-a inregistrat maximul de 5.400 de persoane care si-au trimis candidatura la o companie folosind telefonul mobil.

Numarul total al descarcarilor aplicatiei BestJobs a ajuns, la finalul lunii august, la aproape 85.000, adica o crestere cu 30.000 de descarcari fata luna mai 2013. Interesul ridicat al romanilor pentru aplicatiile mobile se datoreaza mai ales cresterii ratei de penetrare a smartphone-urilor in tara noastra, de la 12% in primul trimestru din 2012 la 28% in aceeasi perioada a anului in curs, conform datelor furnizate de un raport al companiei Google. De asemenea, potrivit aceluiasi raport, 79% dintre romani nu isi lasa niciodata telefonul acasa.

In prezent, BestJobs este singurul furnizor de servicii de recrutare online care are a lansat aplicatii pentru platforme mobile cu sisteme de operare Android si iOS, acest lucru reprezentand una dintre cele mai mari realizari ale anului in curs. Unicitatea acestor aplicatii la nivel national reprezinta un avantaj de care beneficiaza zilnic peste 5.000 de romani.

BestJobs are, de asemenea, o baza de date in care figureaza 2,5 milioane de candidati si peste 50.000 de companii angajatoare, din toate domeniile de activitate. Intocmind cea mai completa oferta de munca de pe piata la ora actuala, BestJobs reuseste sa construiasca legaturi solide intre candidat si locul de munca potrivit.

Candidatii din baza de date a site-ului de recrutare BestJobs au la dispozitie locuri de munca din domenii foarte diversificate, de la educatie si cultura la medicina, IT, constructii si transporturi. Asadar, nu este nevoie decat sa iti creezi un cont gratuit, sa iti completezi CV-ul, sa incarci o fotografie si sa te hotarasti in ce domeniu ti-ai dori sa activezi. Restul este floare la ureche!